Kompanije Alvogen i AbelaPharm su danas objavile da su potpisale kupoprodajni ugovor i zvanično izvršile primopredaju fabričkog postrojenja u mestu Barice, u okolini Vršca.

Moderno postrojenje, sa najvišim GMP standardima, pruža preduslov za proizvodnju 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje i zapošljavanje 50 novih radnika, a izgradila ga je američka kompanija Alvogen 2011. godine.

Dr sci.spec.farm. Davor Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm je izjavio: ‘’Ova akvizicija je strateški potez koji će kompaniji AbelaPharm omogućiti da učvrsti svoje prisustvo na farmaceutskom tržištu u Srbiji i regionu, ali i stvoriti preduslove za brže širenje poslovanja u inostranstvu. Izgradili smo jaku regionalnu kompaniju. Jedini način da to uradimo je bilo da radimo mnogo, da razumemo potrebe potrošača i da im ponudimo inovativna rešenja.

Kupovina ovog za nas trećeg po redu fabričkog pogona, značajan je korak na tom putu. Ona omogućava specijalizaciju postojećih postrojenja i snažan razvoj našeg portfolija uz povećanje tržišnog učešća u oblastima gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i reumatologije. Samo proizvodi najvišeg kvaliteta mogu da budu isporučeni pod imenom AbelaPharm. Zbog toga konstantno ulažemo u razvoj resursa, znanja i veština, a sve u cilju pronalaska najboljih rešenja za unapređenje zdravlja i kvaliteta života naših porodica i svih drugih korisnika AbelaPharm proizvoda.’’

Jelena Nikolić, Direktor Alvogena za Srbiju i Regionalni menadzer za Zapadni Balkan je izjavila: „Sa zadovoljstvom saopštavamo da smo zaključili Ugovor o kupoprodaji pakovnog pogona u Baricama sa kompanijom AbelaPharm. Pakovni pogon u Baricama je predstavljao važno mesto proizvodnje za Alvogen u našoj  ranijoj fazi rasta poslovanja. Sa razvojem našeg poslovanja kako u Srbiji i regionu Centralne i Istočne Evrope , tako i globalno, kapaciteti pogona u Srbiji nisu bili dovoljni. Doneta je odluka o preseljenju proizvodnje pre svega u našu veliku fabriku Labormed u Rumuniji, a takođe i u naše fabrike u SAD i Aziji. Sa zadovoljstvom konstatujemo da smo postigli sporazum o prodaji sa ozbiljnim kupcem kao što je kompanija AbelaPharm. Novim vlasnicima želimo puno uspeha u njihovom novom poslovnom poduhvatu.“

Kompanija AbelaPharm odmah nakon preuzimanja fabričkog pogona u Baricama, započinje sa radovima na dodatnom uređenju i opremanju objekata u skladu sa najvišim evropskim standardima, koji će biti zavšeni u narednih nekoliko meseci, a sve u cilju integracije nove fabrike u postojeće tehnološke kapacitete.

Uz nastavak ulaganja u razvoj novih i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija i edukaciju kadrova, plan je da do 2021. godine kompanija AbelaPharm više od 70 % svojih prozvoda izveze u zemlje Evropske unije, Azije i Afrike.

O kompaniji AbelaPharm: AbelaPharm je jedna od brzo rastućih farmaceutskih kompanija u regionu i lider u proizvodnji i distribuciji dijetetskih suplemenata, posebno u oblasti gastroenterologije, pulmologije, reumatologije i kardiologije. Svi proizvodi AbelaPharm su inovativne kombinacije prirodnih, bezbednih i efikasnih sastojaka, trenutno dostupni za preko 100 miliona ljudi u zemljama Evropske Unije, Bliskog istoka i Severne Afrike.

O kompaniji Alvogen: Alvogen je globalna farmaceutska kompanija fokusirana na razvoj, proizvodnju i prodaju lekova , biosimilarnih lekova i OTC proizvoda, sa poslovanjem u Americi, Evropi i Aziji. Kompanija je prisutna u 35 zemalja sa 2.800 zaposlenih i četiri proizvodna i razvojna centra u SAD, Rumuniji, Koreji i Tajvanu. Portfolio kompanije Alvogen sastoji se od pažljivo biranih proizvoda iz oblasti reumatologije,kardiologije,alergologije, pulmologije,neurologije i onkologije. Uz modernu novootvorenu fabriku biosimilara na Islandu,Alvogen nastavlja širenje poslovanja kako u Srbiji tako i globalno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.