Komemoracija Radomiru Antiću održana u Užicu: Ispratili ga Divac, Vidić, Stanković…

1

Komemorativni skup povodom smrti jednog od najboljih srpskih trenera svih vremena Radomira Antića održan je u Narodnom pozorištu u Užicu.

Nekadašnji selektor A reprezentacije Srbije, koju je u velikom stilu odveo na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010, preminuo je 6. aprila 2020. godine u Madridu, posle kratke bolesti, u 72. godini života.

Antić je sahranjen na groblju Dovarje u Užicu, prenose mediji.

Od Antića su se oprostili članovi porodice, prijatelji, nekadašnji saigrači iz FK Sloboda u kojoj je ponikao, mnogi poznati iz sveta sporta – Nikola Lončar, inače Antićev zet, Vlade Divac, Nemanja Vidić, Milan Lane Jovanović, Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Gordan Petrić, Zoran Bata Mirković, Goran Pandurović, Zoran Njeguš….

“Kao jedan od najistaknutijih srpskih trenera on je taj koji je povratio veru našeg fudbalskog naroda, u snagu i veru naše reprezentacije. Kod naših igrača vratio je kult reprezentacije, one za koju se gine umesto da se čuvaju nove i kalkulišu novi ugovori. Sklonili su ga moćnici, da iz ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan… Kako i da ne bude, jedni trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije – Reala, Barselone i Atletiko Mardrida. Ali, ne samo trener, već i prvak”, rekao je nekadašnji predsednik FK Sloboda Dragan Subotić.

Kako je saopštio FSS na komemoraciji, u prisustvu članova porodice, prijatelja, predstavnika FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije, kao i velikog broja sportskih radnika iz cele zemlje, odata je poslednja pošta čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom, jugoslovenskom, evropskom i svetskom fudbalu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.