Kolison napušta NBA: “Ja sam Jehovin svedok i vera mi znači više nego išta”

0
Foto: Profimedia

Daren Kolison, plejmejker Indijane Pejsers, saopštio je da se posle deset godina u NBA ligi povlači iz košarke.

Kolison ističe da je Jehovin svedok i da želi da se posveti veri kako bi pomogao ljudima širom sveta.

“Košarka je moj život od detinjstva. Nikada nisam mislio da ću moći da uživam u nečemu više nego u košarci. I dalje volim košarku, ali postoji nešto važnije od toga – to su moja porodica i vera. Ja sam Jehovin svedok i vera mi znači više nego išta. Dobijam toliko radosti volontirajući i pomagajući drugima. Radost koju dobijam je nemerljiva”, ističe Kolison za ESPN.

Daren Kolison u NBA ligu došao je 2009. godine, odigrao je 708 utakmica i prosečno je beležio 12,5 poena, pet asistencija i tri skoka.

“Kada volite košarku, logično je da ćete joj se posvetiti, ali onda ne mogu da radim ostale dobre stvari. Uvek sam osećao potrebu da pomognem drugima. Zahvalan sam na svemu što mi je košarka pružila. Imao sam privilegiju da igram pred najboljim navijačima…”, kaže Kolison i dodaje:

“Zahvalan sam na prijateljstvima sa drugim košarkašima poput Viktora Oladipa, Rasela Vestbruka, Demarkusa Kazinsa, Kevina Durenta, Kajrija Irvinga, Krisa Pola, Dvejna Vejda, Stefa Karija i Lebrona Džejmsa, koji su imali veliki uticaj i koji su me inspirisali”.

Kolison je prethodne dve sezone proveo u Indijani u kojoj je prosečno beležio 12 poena i šest asistencija. Kolison ima 31 godinu i ovog leta je trebalo da potpiše novi ugovor, uz godišnju platu od oko 10-12 miliona godišnje, prenosi ESPN.

“Zahvalan sam svima na velikoj podršci tokom ovih godina. Hvala vam što poštujete moju odluku”, zaključio je Kolison.