(VIDEO) Kolindin savetnik napao Milanovića: Debata o tome ko je Hrvatsku “posvađao” sa Srbijom i ko je kriv za haos u Crnoj Gori

1

Posle TV debate dvoje kandidata na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, dogodio se verbalni napad savetnika Kolinde Grabar-Kitarović na Zorana Milanovića.

Kako prenose hrvatski mediji, posle debate koja je trajala nešto manje od dva sata u kojoj je bilo međusobnih napada i optužbi, Milanovića je na izlazu iz studija verbalno napao Tomislav Madžar, prenosi B92 pozivajući se na hrvatski Indeks.

Milanović se po izlasku obratio novinarima kad mu je Madžar dobacivao “sram vas može biti”.

Milanović je u jednom trenutku pitao da li je to obezbeđenje, na šta mu je njegov savetnik odgovorio da je to “savetnik predsednice”.

“Sram vas može biti zbog vašeg govora”, nastavio je Madžar.

“Ima i dalje nestabilnih”, bila je prva reakcija Zorana Milanovića na Madžarovo ponašanje.

Dok je Milanović odlazio, Madžar mu je vikao da objasni zašto je bio na minimalcu, kao i da je da je to njegova ekonomija.

Ponavljao je i “sram vas bilo”.

“Ja čoveka uopšte ne poznajem”, rekao je Milanović.

Oko pola sata nakon incidenta, na Tviteru je Milanovićev portparol Nikola Jelić objavio da je šef štaba Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić uputio izvinjenje zbog napada savetnika Madžara.

Zoran Milanović izjavio je prethodno tokom debate da on, dok je bio premijer, ni u kakav trgovinski rat sa Srbijom nije ušao, već da je samo želeo da zaustavi migrante da uđu u Hrvatsku.

Milanović je tokom sučeljavanja sa Kolindom Grabar Kitarović, a uoči drugog kruga predsedničkih izbora, rekao da je to još jedna od neistina hrvatske predsednice, prenosi HRT.

“Dakle, nikakav trgovinski rat, pritisak na (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića koji je lagao nas, baš me briga ako sam ja lagao njega, a nisam. To je bio pritisak da se zaustavi ta reka gde smo ljude transportovali u Mađarsku i Sloveniju. Prema tome, ponovo bih tako postupio da izbegnem da Hrvatska bude hot spot. To što su tada radili gospođa Kitarović, Hebrang, Karamarko je izdaja”, rekao je Milanović.

Grabar Kitarović je na to rekla da je to Milanović namerno uradio jer toliki broj ljudi nije trebalo da uđe u Hrvatsku i optužila ga da je “spoljnu politiku spalio do temelja”.

Ona je, govoreći o spoljnoj politici Hrvatske, rekla da je saradnja sa državama jugoistočne Evrope, od Srbije, BiH do svih ostalih, više nego poželjna.

“Štaviše, ja želim da sve te države uđu u članstvo EU pod pretpostavkom da ispune sve kriterijume. I naravno da ćemo raditi na trgovinskoj razmeni. Međutim, gospodine Milanoviću, vi ste uspeli da nas posvađate sa svim susedima. Žilet-žica na granici sa Slovenijom, s Mađarskom. Posvađali ste se sa Vučićem. Tamo gde ja gradim, vi rušite”, rekla je Grabar Kitarović.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, Grabar Kitarović je rekla da je suvereno pravo te zemlje da donosi svoje zakone i da ne želi da komentariše, jer bi to bilo mešanje u unutrašnje stvari druge države, na šta joj je Milanović odgovorio da ima dvostruke kriterijume i da iza svega stoji zvanični Beograd.

“Iza ovog što se događa u Crnoj Gori stoji Beograd, čaršija. Svaki dan razgovaram s ljudima u Crnoj Gori”, rekao je Milanović i dodao da smatra da sukob ne može eskalirati van Crne Gore.

Drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj održava se u nedelju, 5. januara.

1 KOMENTAR

  1. Sve je naopačke… Srbiju brani šovinistička ustaška HDZovka od napada demokrate i levičara iz SDPa… U daljoj epozodi očekujem Hitlera kako juri Četnike i Partizane i brani Srbe od dotičnih, dok Pavelić u Jasenovac zatvara samo Hrvate… Balkan je jedan propuhm-treba otići dok smo zdravi.

Comments are closed.