“Koliko god se Vučić trudio, Vulin se pojavi kao slon u staklarskoj radnji i sve to sruši…”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO)

(Beta) – Predsednik Vojnog sindikata (VSS) Srbije Novice Antić, ocenio je da ministar odbrane Aleksandar Vulin svakog dana temeljno i marljivo radi na urušavanju ustavnog poretka Srbije i ugleda i rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kao dokaz navodi sva saopštenja Ministarstva odbrane koje, prema njegovim rečima “radi kao pi-ar služba Aleksandra Vulina.”

“Poslednji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije jasno govori o rezultatima rada Aleksandra Vulina. Кoliko god se predsednik Vučić trudio da Vojsku Srbije i Srbiju prikaže u dobrom svetlu, poput slona u staklarskoj radnji pojavi se Vulin i sve to sruši”, naveo je danas Antić. 

Antić je odgovorio na saopštenje Ministarstva odbrane povodom pravosnažne odluke Vojnog suda kojom je generalni sekretar tog sindikata Predrag Jevtić izgubio vojnu službu, a u kojem je navedeno da je vojno pravosuđe samostalno i da odluke donosi “samo i jedino” u skladu sa zakonom.

Antić je dodao je da se delimično slaže sa delom saopštenja da pripadnici VS nemaju pravo da istupaju u medijima, i da je upravo zato “skandalozno da Vulin sa zvaničnog sajta jedne od najvažnijih državnih institucija kakvo je Ministarstvo odbrane, svakog dana promoviše sebe, nasilje, laži, nepoštovanje Ustava i elementarnih ljudskih i građanskih prava i sloboda”.

On je demantovao tvrdnje da je vojno pravosuđe nezavisno, i rekao da ono uopšte ne postoji, a “ta sramota naše slavne vojske koju Vulin zove vojnim pravosuđem itekako je zavisno i potčinjeno ministarstvu”.

Antić je ponovio da je sud “kao inkvizicija” sudio Predragu Jevtiću, i da je PR služba Aleksandra Vulina, ponovo iznela neistine o tom slučaju.

Ministarstvo odbrane saopštilo je pre dva dana da “političari koji vode Vojni sindikat Srbije imaju pravo na napade na Ministarstvo odbrane, ali ne i na napade na vojno pravosuđe”.

Predsednik VSS Antić kazao je ranije tog dana da je drugostepenom presudom Vojno-disciplinskog suda, generalni sekretar VSS Jevtić izgubio službu u ojsci.

Antić je novinarima rekao da je tekst u Kuriru zbog kojeg je Jevtić kažnjen, bio “intervju sindikata koji je Jevtić samo potpisao”.

Antić je kazao da je takav gubitak službe “presedan nezabeležen u evropskoj istoriji sindikalizma” prethodnih 40 godina.