Antoan Gerometa, lekar koji je operisao Novaka Đokovića nakon povrede kolena koju je zadubio tokom nastupa na Rolan Garosu, objasnio je da su male šanse da trenutno treći teniser sveta zaigra na Vimbldonu, prenosi SK.

Francuski stručnjak ističe za Lekip da je teško predvideti kako će teći oporavak i da je gotovo nemoguće da bude na 100 posto za samo tri nedelje.

„Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog kolena. Postepenim povećanjem opterećenja, videćemo da li ostaje ‘suvo’ i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvideti stanje u kom će biti za nedelju, dve ili više. Ali, da bude na 100 posto za tri nedelje, to zaista deluje teško ostvarivo“, rekao je Gerometa.

„Novak je prava sila, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 posto ljudi bi verovatno završilo odmah u urgentnom centru sa ‘zaključanim’ kolenom. To je mehanička blokada, a realnost je da je jedino operacija popravlja“, rekao je doktor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.