Kokoškov: “Želim da Jokić igra, ali zaboravljamo da igrači imaju privatan život i probleme…”

0

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se pred start priprema za kvafilikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a tema dana je poruka centra Denver Nagetsa Nikole Jokića da neće nastupati za srpski tim.

O Jokićevoj odluci govorio je selektor Igor Kokoškov.

“U opisu posla i moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. Sa Nikolom sam bio u kontaktu, ne svakodnevno, ali ne sumnjajte u to da li postoji kontakt sa igračima. Znam da je na putu za Srbiju i čuću se sa njim. On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke. Treba svi da budemo ponosno na ono što je uradio. Ja ne mogu da budem cinik i neću da budem cinik i sebično ću reći da želim da igra. Zaboravljamo da igrači imaju privatan život, probleme, obaveze. Da skratim, čuću se sa Nikolom. Čestitam mu na svemu. Iskreno se nadam da će biti tu, ali i ako ne bude, imamo ostale momke. Imamo pozitivnu energiju, da podržimo sve momke koji su osvojili svoje vreme da budu u reprezentaciji”, izjavio je selektor sprske reprezentacije, a prenosi N1.

Novinare je zanimalo da li to znači da će uslediti razgovor o promeni odluke.

„Hoću da dobijem odgovor direktno iz prve ruke, a ne iz medija. Necu nikoga nagovarati, samo ću mu se javiti. Informisaću se direktno„, rekao je selektor Srbije.

O Jokićevom izostanku govorio je i kapiten reprezentacije Miloš Teodosić.

„Čestitam Jokiću na svemu. Sigurno da je on razmislio dobro, odigrao veliki broj utakmica sa dosta minuta. Ako ne bude sa nama, sigurno je to minus za ekipu. Svima je žao, ali njegova je odluka i treba da je poštujemo. On je jedno takmičenje propustio do sada i na njega treba tim da računa narednih 10 godina. Ove odluke moramo da razumemo jer mu sigurno nije lako da ih donese”, rekao je Teodosić.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik-poklon-lupen/