Prištinksi list Koha ditore piše da su tamošnji zvaničnici dobili poruku iz međunarodne policijske zajednice da ove godine neće uspeti da se pridruže Interpolu.

Ipak zbog insistiranja premijera u ostavci Ramuša Haradinaja do sada nije povučena prijava. List navodi da im je upravo izvor iz okruženja Haradinajevih zamenika rekao da će tvrdoglavost bivšeg kosovskog premijera „koštati Kosovo spektakularnog neuspeha“.

Sa druge strane, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, tvrdi da se vodi „teška borba da Priština ne bi ušla u Interpol“.

Stefanović je za RTS rekao da je cilj da se pokaže da je pozicija Srbije ispravna.

„Ne možete nešto što je potpuno čisto, a KiM je deo Republike Srbije po Rezoluciji 1244 SB UN, zloupotrebljavati u jednoj policijskoj organizaciji i dozvoliti da se oni bave politikom“, rekao je Stefanović.

Dodao je da predstavnici Srbije razgovaraju sa državama koje su ranije glasale za članstvo tzv. Kosova u Generalnoj skupštini Interpola.

Interpol je prihvatio da zahtev Kosova bude uvršten na dnevni red njegove Generalne skupštine, koja se sledeće nedelje održava u Čileu.

Angola će biti država izvestilac i baviće se zahtevom podnetim iz Prištine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.