Koalicija „Biramo Beograd“ saopštila je, povodom sudara teretnog i putničkog voza u tunelu Vukov spomenik – Pančevački most, u kome je povređeno devet osoba, „da je bilo samo pitanje trenutka kada će se ovakav incident desiti“.

U saopštenju koje je prosledio Narodni pokret Srbije se navodi da je ovaj incident „posledica dugogodišnjeg zanemarivanja gradske železnice i infrastrukture“, kao i da postoje ozbiljni bezbednosni propusti u saobraćajnoj mreži Beograda.

„Incidenti poput ovog pokazuju koliko su građani Beograda nebezbedni. Svedoci smo još jednog u nizu problema povezanih sa teretnim vozovima koji prevoze opasne materije kroz tunel Vukov spomenik – Pančevački most. Ovaj događaj je alarm koji nas podseća na hitnu potrebu za unapređenje bezbednosnih standarda u našoj saobraćajnoj infrastrukturi“, navodi se u saopštenju.

Koalicija „Biramo Beograd“ je pozvala nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se sankcionisali odgovorni, a onda i poboljšala sigurnost u saobraćaju i sprečili slični incidenti u budućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.