Prošlo je dosta velikih igrača kroz reprezentaciju SRJ/SCG/Srbije, a koji nisu nikada zaigrali na Evropskom prvenstvu. Nemanja Vidić. Ili Bane Ivanović, Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić, Neven Subotić, Nemanja Matić, recimo, samo su neki od njih.

S obzirom da je kroz reprezentaciju naše zemlje od 2000. godine (kada smo poslednji put igrali EURO) do danas prodefilovalo više od 250 igrača, Mozzart Sport od igrača koji su oblačili dres Srbije, ali nikada na Evropskom prvenstvu.

Što se tiče golmana, Vladimir Stojković je očigledan izbor. Sa 84 odigrane utakmice za reprezentaciju je u Top10 svih vremena našeg državnog tima.

Odbrana je fantastična: Branislav Ivanović (105 utakmica), Nemanja Vidić (56), Neven Subotić (36), Aleksandar Kolarov (94). Svakako da u obzir dolaze i Mladen Krstajić (59), Antonio Rukavina (59), Ivica Dragutinović (49), ali izbor je pao na pomenuti kvartet i zbog sjajnih klupskih karijera.

U veznom redu nezaobilazno je ime Nemanje Matića, koji i dalje igra i mogao je da konkuriše za aktuelni sastav reprezentacije. Mada je utisak da je Matić mogao i više u državnom timu od 48 nastupa. Sjajnu klupsku karijeru je imao Igor Duljaj, a uvek je bio verni vojnik reprezentacije Srbije, za koju je odigrao 47 utakmica.

Jaku kandidaturu za mesto u timu isticali su i Ljubomir Fejsa (25), Zdravko Kuzmanović (50), Adem Ljajić (47), Miloš Ninković (28)…

Kao krila, oni najbolji iz perioda kada je Radomir Antić vodio Orlove, kada su igrali najatraktivniji fudbal: Miloš Krasić desno (46 utakmica), a Milan Jovanović levo (44). Kandidati su svakako i Zoran Tošić (76 utakmica), Predrag Đorđević (37), Boško Janković (31)…

A, u napadu dobro uigrani tandem Nikola Žigić (57) – Marko Pantelić (43). Uz njih, tu su i Danko Lazović (47), Aleksandar Prijović (13)…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.