Duže od deset dana „operativnog rada“ bilo je potrebno da se sklopi priča sa naslovne strane novog broja. I taman kada su sve kockice, kao u pravoj istrazi, legle na svoje mesto, Nedeljnik je uspeo da svojim kanalima pre svih ostalih sazna da se emitovanje serije „Sablja“, koja je bila inicijalna kapisla za ceo poduhvat – odlaže.

Ispalo je tako, da je „Sablja“ i 19 godina kasnije sposobna da napravi haos i da izazove kontroverze. Čisto urednički gledano, bio je to još jedan poklon: em ekskluzivica, em se namestilo da je naslovna priča utoliko aktuelnija.

Ali, „Sablja“ je samo jedan delić u pazlu ovog broja koji će vas nasmejati, pokrenuti, dirnuti, zapitati, zaintrigirati, začitati.

Baš kao što to rade prave Velike priče.

Pogledajte šta vas čeka u novom broju Nedeljnika i pretplatite se na naše digitalno ili štampano izdanje

SABLJA – Policijska akcija „Sablja“ ponovo je dospela u žižu javnosti najavama o emitovanju serije „Sablja“, kojom je ekranizovano sve ono što se u političkim, policijskim i kriminalnim strukturama dešavalo u rano proleće 2003. godine. Serija je izazvala kontroverzu, između ostalog i zato što je „skinuta s programa“, a kontroverzama – i iz njih razvijenim teorijama zavere – obeležen je period nakon ubistva prvog demokratski izabranog premijera Zorana Đinđića. Veliki dosije u novom Nedeljniku.

LALIĆ – Pritisak iz Evrope dovešće do obnovljene ponude iz policije pred prošle izbore. Samo pod drugim uslovima, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku „Ako vam se ne sviđa, idite u Milano“.

POKRET – Ponovo najavljeni narodni pokret može da se tumači i kao dimna zavesa, kao što dimne zavese mogu biti i vojni rok ili povratak Marka Đurića iz Amerike, piše Zoran Panović u tekstu „Iznuđeni dvopartizam“ u novom Nedeljniku.

PANTELIĆ – U Vašingtonu imamo dve škole mišljenja koje su međusobno suprotstavljene. Prva se zalaže da se sa Rusima napravi dogovor o primirju po uzoru na korejski scenario, dok se druga zalaže za nastavak rata i spremanje nove ofanzive s nadom da će u Moskvi doći do urušavanja sistema, pre ili kasnije, piše Željko Pantelić u spoljnopolitičkon analizi o dve godine rata u Ukrajini.

NAVALJNI – U novom Nedeljniku i tekst o smrti Alekseja Navaljnog iz pera Željka Pantelića.

ISPOVEST – „Probudim se, odem pod tuš i oslušnem nasilnika da bih znala kakav će mi dan biti. Našminkam se, isfeniram, nabacim osmeh od ‘milion dolara’ i izađem napolje…“ Specijalno za Nedeljnik piše Sofija Vukajlović, novinarka Foneta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.