Serija „Sablja“, čije je emitovanje na RTS-u gromoglasno najavljivano, i koja je imala čak i pretpremijeru u MTS dvorani prošle nedelje, neće biti prikazana u subotu, 24. februara, saznaje Nedeljnik.

Iako je ceo Beograd oblepljen bilbordima, glumci davali intervjue i izjave, a sajt RTS-a nedeljama obaveštavao javnost o datumu premijerne epizode – subota, 24. februar 2024, tačno u 20.05 – „Sablja“ je naprasno skinuta iz programske šeme.

Sada u tom terminu stoji epizoda treće sezone serije „Tajna vinove loze“.

RTS je u zvaničnom saopštenju naveo da je razlog za odlaganje što „jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da ‘Sablju’ uvrsti u svoj program.“

Ipak, kako su za Nedeljnik ispričali ljudi upućeni u problematiku, nacionalna premijera nije u sukobu interesa sa eventualnom međunarodnom premijerom na nekom festivalu. Bilo je slučajeva da su domaće serije, već emitovane, dobijale i priznanja na značajnim festivalima kao što je Canneseries u Kanu.

U saopštenju nije navedeno kada bi serija mogla da se emituje. Nedeljnik nezvanično saznaje da bi to moglo da se dogodi u maju.

Na sajtu RTS-a i dalje stoji vest o premijeri prve dve epizode u MTS dvorani koje su, kako je navedeno, „izazvale snažne emocije kod publike“.

„Dugo čekana serija ‘Sablja’, politički triler od osam epizoda u čijem središtu je ubistvo premijera Zorana Đinđića, večeras je predstavljen novinarima u MTS dvorani u Beogradu. Serija će biti emitovana na Prvom programu RTS-a, vikendom, od 24. februara“, piše u vesti objavljenoj 14. februara.

Prvi zvanični trejler za seriju objavljen je u petak, 9. februara, a dosad ga je videlo više od 135.000 ljudi. I na tom trejleru stoji datum – 24. februar.

U glavnim ulogama su Dragan Mićanović kao premijer Zorana Đinđića, Milica Gojković kao novinarka Danica Mandić, Ljubomir Bandović kao policajac Boris Rakić i Lazara Tasić kao Uroš Ristić – Mali. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke tumači Jasna Đuričić.

Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića Srđan Miletić, Zorana Živkovića Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića Gojko Baletić, Jovicu Stanišića Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu Predrag Bjelac.

U priči o ubistvu premijera i akciji Sablja, kako i dalje piše na sajtu RTS-a, neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka – Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića – Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića – Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića – Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)…

Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju potpisuju RTS i „This and That Productions“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.