Ko je za koga skupljao potpise? “Skupili ste 5.000 na Novom Beogradu a tamo ne izlazite…”

1

Lider Pokreta “Dosta je bilo” (DJB) i poslanik Skupštine Srbije Saša Radulović izjavio je sinoć da je svim strankama koje izlaze na izbore, sem političke opcije koju predvodi, vladajuća Srpska napredna stranka prikupljala potpise za predstojeće izbore.

Radulović je gostujući u Utisku nedelje naveo da je Pokret slobodnih građna (PSG) najviše potpisa, preko 5.000, prikupio u opštini Novi Beograd gde ne izlaze na izbore, a da su više od 1.000 potpisa prikupili na Čukarici i u Novom Sadu, gde takođe nisu predali listu.

On je rekao da je i stranka koju predvodi imala više ponuda “da im drugi skupljaju potpise”, a na pitanje da li se DJB na isti način bavio i drugim političkim opcijama, rekao je da će “kompletan izveštaj” o prikupljanju potpisa drugih stranaka koje izlaze na izbore predstaviti javnosti u predstojećim danima.

Lider PSG Sergej Trifunović je u istoj emisiji negirao implikacije da je vlast skupljala potpise podrške građana za taj pokret.

Trifunović je prethodno na Tviteru objavio prepisku sa neimenovanim izvorom koji je naveo da je članica Republičke izborne komisije iz DJB-a tražila izjave birača PSG-a.

Lider DJB-a rekao je i da je povećanjem broja odbornika na centralnim beogradskim opštinama, poput Vračara, ta stranka sprečena da prikupi dovoljan broj potpisa za učestvovanje na lokalnim izborima na tim mestima.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Saša Radulović govori ISTINU. Samo suverenisti-patriote mogu da vode Srbiju u interesu svih građana Srbije.
    Zato se moraju pojaviti još neke takve stranke, koje su za EUN (Evropu NACIJA), a ne za EU (evropska unija) !

Comments are closed.