Na sednici izborne komisije Gradske opštine Novi Beograd, održanoj  u 19.00 časova, utvrđeni su  rezultati izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Novi Beograd na 142 biračka mesta, prema kojima je pobedila lista Aleksandar Šapić – Naš predsednik opštine Novi Beograd, saopšteno je iz te opštine.

Ta lista je osvojila osvojila 43 odsto glasova što je 23 mandata, dok je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila 42 odsto glasova odnosno 22 mandata, saopšteno je iz gradske opštine Nove Beograd

Kako je navedeno, treće mesto u sazivu buduće Skupštine gradske opštine Novi Beograd zauzela je lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa osvojenih  7 odsto, odnosno četiri mandata.

Lista DR Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2 odsto glasova, dok je lista Srpska desnica – Znamo se, rasli smo zajedno – Miša Vacić osvojila  1 odsto  glasova, i ove dve pomenute liste nisu prešle cenzus i nemaju osvojene mandate na ovim izborima, navedeno je u saopšenju.

Takođe je precizirano da je nevažećih listića 4 odsto, a razlika između dve liste je samo 116 glasova.

Stevo Marušić, predsednik opštinakog odbora SNS Novi Beograd, izjavio je za Blic da SNS neće dozvoliti da joj se ukrade nijedan jedini glas na Novom Beogradu.

„SNS je pobedila na lokalnim izborima na Novom Beogradu. U 16 sati je to konstatovano i trebalo je u 19 sati da budu proglašeni rezultati, ali je opštinska izborna komisija u kojoj Šapić ima većinu promenila rezultat i obezbedila Šapiću pobedu. Uložićemo prigovor i tražiti ponovo prebrojavanje glasova, a ako nas odbiju, žalićemo se Upravnom sudu“, rekao je Marušić.

Prethodno je zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić objavio na svom Fejsbuk profilu  da je SNS pobedila i na Novom Beogradu, te da je Šapićeva lista osvojila mandat manje u odnosu na njih.

Na lokalnim novobeogradskim izborima lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2 odsto glasova, dok je lista Srpska desnica – Znamo se, rasli smo zajedno – Miša Vacić osvojila 1 odsto glasova. Ove dve liste nisu prešle cenzus i nemaju osvojene mandate na ovim izborima.

(Beta, Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.