Ko je otrovao pse na Kalemegdanu: “U tom kraju ima dosta sigurnosnih kamera, nadamo se da će ubice pasa biti pronađeni”

0
Profimedia/Ilustracija

Direktor Veterine Beograd Budimir Grubić potvrdio je da je na Kalemegdanu za sada nepoznata osoba postavila otrov za pse.

On je rekao da otrov koji je pronađen utiče na nerve životinja, prenosi N1.

“Radi se o spoticanju, teškom hodu i nemogućnost koordinacije pokreta. S obzirom da do sada nismo imali slučaj da takav otrov postoji, smatramo da je neko prosuo neku hemijsku supstancu”, rekao je on.

Da podsetimo, najmanje osam pasa juče je uginulo na Kalemgdanu. Vlasnici tvrde da su svi psi dobili napade u roku od pola sata. Sumnja se da je reč o supstanci koja se nalazi u farbama.

Oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kako je navedeo u saopštenju, “povodom uznemirujućih i zastrašujućih vesti o ubistvu pasa na Kalemegdanu koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama”.

On je na svom Fejsbuk nalogu naveo da se nada da će krivci, zbog velikog broja sigurnosnih kamera, biti brzo uhapšeni.

“U tom kraju ima dosta sigurnosnih kamera, pa se nadam da će oni koji su ubili ove pse biti pronađeni. Direktor „Veterine Beograd” Budimir Grubić obratiće se veoma brzo javnosti i izneti šta je do sada „Veterina” utvrdila. Javnost treba da bude upoznata sa svim detaljima ovog gnusnog čina. Ubiti ili povrediti životinju je isto što i ubiti čoveka. Zato onaj ili oni koji su ovo ubistvo pasa počinili moraju da odgovaraju”, poručio je Vesić.