Ko je u svetu političkog PR-a dostupan, brz, elokventan, konkretan i korektan, a ko se ne javlja na telefon kad je bitno, saznaćemo na 12. Weekend Media Festivalu koji se ove godine održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Državne institucije moraju biti transparentne u svom radu i na raspolaganju za pitanja medija, ali da li je to realna situacija u Hrvatskoj? Osobe zadužene za komunikaciju s medijima ponekad nestanu s radara, uglavnom u situacijama koje su problematične, a koje ne nedostaju našoj politici. Ko najbolje upravlja komunikacijama, a ko se služi manipulacijama?

Na Weekend Media Festivalu ove će godine po prvi put biti proglašeni najbolji hrvatski politički PR-ovci. U anketi koju Weekend organizuje u saradnji s agencijom Ipsos učestvovaće novinari koji prate rad Vlade, Ministarstava, Sabora i Kancelarije Predsednika i ocenjivaće PR-ovce s kojima najčešće sarađuju. Navešće najbolje i najlošije primere sa kojima su se susreli, upozoriće na probleme u odnosu s PR-ovcima i navešće karakteristike koje bi češće voleli videti kod kolega s druge strane komunikacijskog kanala.  

Kvalitetna saradnja PR-ovaca i novinara vrlo je važna za obe strane, a verojatno najizazovnija kad se radi o politici. Cilj ovog izbora je istaknuti najbolje primere i ukazati na područja u kojima bismo mogli biti još bolji. U anketi će učestvovati politički novinari koji su u svakodnevnom kontaktu s PR-ovcima iz tog sektora, pa smo sigurni da će pohvale najboljima biti itekako zaslužene“, kazao je Nikola Vrdoljak, direktor programa festivala.

Rezultati istraživanja ukazaće na probleme koji se javljaju u odnosu novinar/PR-ovac kako bi saradnju u budućnosti mogli unaprediti.

Zadovoljstvo nam je učestvovati u projektu čija je namera unapređenje cele komunikacijske struke, isticanje pozitivnih primera i nagrađivanje najboljih. Rezultati istraživanja pokazaće nam gde smo danas, što trebamo unaprediti kako bi se na kraju ostvario cilj, pravovremeno, tačno i potpuno informisanje građana”, kazao je Ante Šalinović, direktor istraživanja medija i oglašavanja u IPSOS Adria.

Najveći regionalni festival komunikacija je, osim po zanimljivim predavanjima, provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, poznat i kao mesto najbolje zabave. Ovogodišnji 12. Weekend Media Festival koji se održava od 19. do 22. septembru u Rovinju donosi osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.