Ko je kriv za uništenje velikog dela dokumentacije prethodne vlade Crne Gore: Bivši premijer tvrdi da je Krivokapić “ponovo pokazao nepoznavanje procedura”

0
Profimedia

Bivši premije Crne Gore Duško Marković rekao je da službenu dokumentaciju kreiraju i formiraju ministarstva, organi uprave, Generalni sekretarijat Vlade i druge institucije, kao i da se ta dokumentacija stvara, koristi, čuva i izlučuje u skladu sa zakonom i procedurama u tim institucijama i u odgovarajućoj evidenciji, prenosi Vijesti.

“Predsednik Vlade nije čuvar dokumentacije i papira. Sjekač papira, koji aktuelni premijer (Zdravko Krivokapić) spominje, služi za uništavanje neslužbenih papira – bilo da su lične zabeleške, podsetnici, teze za razgovore i slično”,objavio je Marković na Tviteru.

“Neverovatno je da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara”, dodao je on.

Podsetimo, predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je juče da je dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade ogroman materijal.

“Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi”, rekao je tada Krivokapić.

“Nemam informaciju za kompeltan dio koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodeli stanova. Nije bilo podnesenih zahteva i morali smo da se obratimo ANB”, dodao je Krivokapić juče nakon sednice Vlade koja je održana na Cetinju.