Ko je iz kraljevske porodice rekao Hariju da je problem boja kože deteta? “Nije kraljica, nije ni Filip…”

1

Princ Hari i Megan Markl su u intervjuu Opri Vinfri koji se danas prepričava po celom svetu, između ostalog rekli da je neko iz britanske kraljevske porodice izneo kao problem kakvu će boju kože imati njihov sin Arči.

Optužba za rasizam šokirala je mnoge, pa je čak i iz britanske vlade moglo da se čuje da Bakingemska palata treba da istraži ove navode.

“Zašto mislite da kraljevska porodice nije želela Arčija proglasi za princa”, pitala je Opra, nakonj što je Megan Markl ispričala kako je laž da oni kao roditelji nsiu hteli da njihov sin ima titule.

“Zašto mislite da je to tako? Mislite li da je to zbog njegove rase?”, pitala je Opra konkretno.

“Mogu vam dati iskren odgovor”, kazala je Megan. “U onim mesecima kada sam bila trudna, otprilike u isto vreme kada vodimo razgovor o tome da Arči neće biti obezbeđen, da neće dobiti titulu, ističe se zabrinutost i vode se razgovori o tome koliko će njegova koža biti tamna kad se rodi.”

Opra je pitala ko je to rekao.

Megan nije odgovorila i posle nekoliko puta ponovljenog pitanja.

“Bilo je nekoliko razgovora o tome”, kaže Meghan. “Razgovarali su sa Harijem o tome koliko će beba biti ‘potencijalno biti tamna i što bi to značilo i kako izgledalo’”.

Ona je odbila da kaže o kome se radi.

“Mislim da bi im to jako naštetilo. To mi je preneo Hari. To su bili razgovori koje je porodica vodika s njim”.

“Taj razgovor nikada neću podeliti javno”, rekao je Hari. “U to vreme bilo mi je neugodno, bio sam pomalo šokiran.”

Hari je rekao i da je razočaran jer je “specifičnost oko njene rase bila prilika da kraljevska porodica pokaže određenu javnu podršku”.

“Ipak, niko iz moje porodice nikada nije rekao ništa tokom te tri godine. “To boli”, rekao je Hari.

Kako prenose svetske agencije, međutim, izgleda da se zna ko nije to rekao. Prema ovim navodima, princ Hari je Opri Vinfri posle završetka intervjua rekao da kraljica Elizabeta i njen suprug princ Filip nisu bili ti koje je brinula Arčijeva boja kože, ali nije želeo da joj otkrije koga jeste.

1 KOMENTAR

  1. Dva džabalebaroša zarađuju pare prodajući tračeve.

    Evo zašto je monarhija prevaziđena.

Comments are closed.