Ko će biti u vladi Crne Gore: Krivokapić sutra predstavlja konačan sastav

1
Screenshot

(Beta) – Mandatar Zdravko Krivokapić predstaviće sutra u podne konačan predlog sastava Vlade Crne Gore koja bi trebalo da bude izabrana na sednici 2. decembra.

To je najavljeno iz Građanskog pokreta URA. Mandatar je predvodio koaliciju “Za budućnost Crne Gore”, ali se u međuvremenu dostancirao od Demokratskog fronta (DF) koji je bio okosnica te koalicije. Lideri tog saveza Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević sa jedne strane i mandatar sa druge su u medjuvremenu razmijenili niz teških optužbi nakon što je Krivokapić saopštio da oni za njega nisu prihvatljivi da budu u novoj vladi.

Još uvek nije poznato ko će biti ministar unutrašnjih poslova nakon što je Nikola Terzić, koga je Krivokapić bio predložio odustao od kandidature. Očekuje se da će ministar odbrane biti Dritan Abazović, lider URA-e, koji će biti i potpredsednik vlade.

Mandatar Krivokapić je prvobitno najavio vladu od 12 eksperata, ali je predlogom da i Abazović bude ministar, prekršio taj princip, što je i priznao rekavši da je “imenovanje lidera GP URA bilo neprincipijelno, ali ne bismo ni govorili o vladi da nije bio Dritana Abazovića”.

Vladu će činiti 12 ministara ili kako ih je mandatar nazvao “12 apostola”.

Među kandidatima za ministre većina je ili rodbinski ili ideološki bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je naišlo na oštre reakcije javnosti.

1 KOMENTAR

  1. Mandataru Krivokapiću mnogo uspeha mada će biti mnogih (u Srbiji i C.Gori) koji će sve uraditi da ne bude tako.Neki su se uplašili od nestranačkih ljudi a samo u miljeu nestranačkja se mogu naći pošteni i moralni ljudi.

Comments are closed.