Ko će biti novi ministri

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Srpska napredna stranka održava sednicu Predsedništva na kojoj bi trebalo da se konačno dogovore kadrovska rešenja za novu vladu.

Na sednicu predsedništva stigla je i mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Među prvima u sedište stranke na Novom Beogradu stigli su i Goran Vesić, Maja Gojković, Zorana Mihajlović i Biljana Popović Ivković, kao i Jadranka Joksimović.

Među onima koji su stigli je i Aleksandar Martinović, Goran Knežević, Siniša Mali, Nela Kuburović, kao i Irena Vujović, prenosi Blic.

Mandatarka Ana Brnabić ranije je rekla da će svoje predloge izneti na današnjoj sednici, i da će te informacije javnosti biti saopštene posle dogovora u stranci.

Nova vlada imaće 21 ministarstvo, uključujući i tri nova – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu.

Kako su ranije najavili mandatarka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić, resore 50 odsto ministarstava vodiće žene.

Među njima će, po svemu sudeći, biti i Gordana Čomić koja bi mogla da dobije novo ministarstvo (ljudska i manjinska prava i sruštveni dijalog). Izgleda da ćemo dobiti i novu minsitarku pravde pošto više medija piše da će Nelu Kuburvić da zameni Maja Popović, pravnica i bivša šefica kabineta direktora BIA.

Skupština će o novoj Vladi glasati u ponedeljak a prema ranijim najavama, mandatarka će poslanicima ekspoze izložiti u sredu.