“Ko bi pomislio da će Albanci i Bošnjaci biti jedina opozicija. Ovakav parlament ne bi ni Milošević proizveo…”: Kamberi kritikovao vlast, Dačić ga upozorio na rečnik

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Poslanik Ujedinjene doline – SDA Sandžaka Šaip Kamberi kritikovao je vlast u Srbiji u Skupštini Srbije, a njen predsednik Ivica Dačić je ocenio da je to činio neprimerenim rečima i pozvao ga je da vodi računa o svom rečniku, odnosno da upotrebljava izraze koji priliče republičkom parlamentu.

“Ja ne predstavljam ni žute, ni crne, ni plave, već diskriminsane Albance. Ko bi mogao da pomisli da će jedina opozicija u Skupštini Srbije biti Albanci i Bošnjaci. Baš tužno za demokratiju. Ovakav parlament nije mogao da proizvede čak ni Slobodan Milošević”, rekao je Kamberi, a preneo RTS.

Poslanik SNS-a Milenko Jovanov je rekao da bi izlaganje Kamberija bilo bolje i interesantnije da je dobio poziv da uđe u vladu i pozvao je Dačića da reaguje svaki put kada neko pokuša da predstavi Srbiju kakva nije.

U Skupštini Srbije mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić prethodno je izložila ekspoze i predstavila članove kabineta.

“Ova vlada biće vlada ekonomskog i političkog kontinuiteta”, poručila je Brnabićeva i dodala da će biti otvorene nove teme koje će doprineti snazi Srbije.

Navela je da će vlada imati šest glavnih ciljeva: dalja borba protiv kovida 19, očuvanje interesa srpskog naroda na Kim, borba protiv kriminala i mafije, očuvanje nezaviznosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ekonomsko jačanje Srbije.

Posle ekspozea otvorena je rasprava u parlamentu, a oko 20 časova očekuje se da novi članovi Vlade Srbije polože zakletvu.