“Ko bi osvojio Evrokup? To je priča za uz pivo…”

0
Profimedia

Trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Đorđević poručuje da se Virtus vratio i da je njemu najvažnija činjenica da je to klub na kojeg opet treba računati.

Virtus je imao odlične rezultate u aktuelnoj sezoni. Tim je bio prvi u italijanskoj Seriji A, dok je u Evrokupu bio među favoritima da uđe u finale. Trener tima Aleksandar Đorđević smatra da je Virtus ponovo klub na kog treba da se računa kada se radi o njegovom plasmanu u Evroligu. 

“Imam poštovanje prema osalih sedam timova koji su došli do četvrtfinala Evrokupa. Pričati o tome ko može da osvoji Evrokup ove godine je priča za uz pivo.Radimo u tom pravcu, rastemo i pravimo rezultate koji su u paraleli sa rastom kluba. Moramo još da napredujemo ali smo pokazali već ove godine da se u kratkom periodu Virtus vratio i da na njega treba da se računa. Ovo je moj prvi cilj: Da ne gledamo na drvo ispred nas već da gledamo celu šumu”, rekao je Đorđević koji je uporedio i nedavnu situaciju u Italiji sa ratom.

“Rat ne može da se poredi sa karantinom. Period rata je veoma težak, takođe jer i znaš koji je neprijatelj ispred tebe. Sada imamo neprijatelje koje ne znamo. Život je takav, moraš da reaguješ snažno, moraš da zaštitiš porodicu i prijatelje. Život me je naučio da ne mislim o onome što se desilo juče. Jer kada osvojiš medalju, ima vremena za slavlje, za cigaru, piće, ali sledećeg jutra moraš da razmišljaš o sledećoj obavezi. Moramo se boriti za nove ciljeve”.

Bivši selektor srpske reprezentacije je takođe kratko govorio i o serijalu “Poslednji ples” o poslednjoj sezoni Majkla Džordana u Čikago Bulsima. Kaže da još ne želi mnogo da priča o tom dokumentarcu. 

“Džordan ima lekciju za sve u eri u kojoj su ljudi igrali sa vrednostima i mentalnom žestinom. Imao sam sreće što sam igrao sa takvim karatkerima koji su u dokumentarcu”, dodao je Đorđević.