Knežević: “Zdravko Krivokapić na Veliku gospojinu osniva Demohrišćansku stranku…”

0
Screenshot

 (Beta) – Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da će predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić krajem avgusta osnovati Demohrišćansku stranku.

“Za Veliku gospojinu, 28. avgusta, njegov pokret ‘Ne damo Crnu Goru’, prerašće u Demohrišćansku stranku. Očigledno je da je ekspertska vlada bila lansirna rampa za formiranje političkog subjekta”, kazao je Knežević sinoć za TV Prva.

Po njegovim rečima na čelu nove partije biće aktuelni ministar finansija Milojko Spajić.

Poslanik DF-a je kazao da u prilog toj informaciji ide i činjenica da je pokret na čijem je čelu bio premijer, učestvovao na izborima u Nikšiću i Herceg Novom, gde je dobio po jedan mandat.

Predsednik Vlade Crne Gore je kao nestranačka ličnost i na poziv pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija predvodio koaliciju “Za budućnost Crne Gore” na parlamentarnim izborima prošlog leta.

Savez, čiji je deo Demokratski front, pobedio je na tim izborima, posle 30 godina vladavine Demokratske partije socijalista (DPS).

Krivokapić je medjutim, konstantno na meti kritika DF-a, koji je od formiranja vlade nezadovoljan, jer kao pojedinačno najača partija u parlamentarnoj većini, nije deo izvršne vlasti.

Kadrovi ovog saveza su, medjutim na funkcijama ključnih državnih preduzeća i javnih ustanova.

DF je poslednjih dana optužio premijera da je “srušio” dogovor nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i traži rekonstrukciju Vlade u koju bi ušli predstavnici parlamentarne većine.

Premijer Krovokapić je ranije optužio DF da od početka radi protiv Vlade na čijem je on čelu.

Njegovu Vladu podržavaju preostale dve stranke vladajuće većine, Demokratska Crna Gora predsednika Skupštine Alekse Bečića i Gradjanski pokret URA Dritana Abazovića.

Krivokapićeva Vlada je po konceptu ekspertska i jedini političar u njenom sastavu je Abazović, na dužnosti potpredsednika vlade.