Klopovi košmari s Teatra snova, Šefild je najbolji Junajted sezone i kako je Marko Silva uspeo da izbegne otkaz: Pregled 9. kola Premijer lige uz Kiss

0
Foto: Profimedia

Konačno, ponovo je tu.

Ne ovaj tekst i redovan pregled Premijer lige, to dolazi propratno, kao mehanizam da se vikend produži još jedan dan, makar na trenutak.

Tu je ono zbog čega gledamo Premijer ligu, nema serija i rekorda – “neće moći Jirgene” – ali nema ni unapred otpisanih (ovde smo već otpisali Votford). Zato ima ludačkih preokreta, vrhunskih poteza i mnogo ljudi koji su od prvog do poslednjeg minuta gledali utakmicu Noriča i Bornmuta završenu bez golova.

Najjači utisak: Šefild Junajted

Mogao bi da bude i u rubrici pobednik kola, ali je najjači utisak da Šefildova pobeda nije toliko iznenađenje kao ono što ćete niže naći.

Kris Vajlder od početka sezone ima neke svoje rituale, iako možda to sve nema preciznu strukturu kako antropologija zapobeda.

Ali postoje konstante – Vajlder će obući prsluk, publika u Jorkširu će biti ozbiljno naelektrisana, a Šefild će jako teško primiti gol.

Osetio je to i Arsenal, osetio je Unaj Emeri ono što nije mogao kada je gostovao Brestu sa Pari Sen Žermenom – došao je na gostovanje, njegova ekipa je prebijena, poražena i poslata nazad u prestonicu.

To bi moglo da zadesi sve koji u Jorkšir svrate bez strukture, hijerarhije, plana A, B i C i bez onoga što je najvažniji organ Bilija Šarpa.

Najveća zabluda kola: Zaključci sa utakmice Totenhem-Votford

Spursi su važni i njihova forma se analizira sa posebnom pažnjom u ovom delu Evrope, zbog dve vezane utakmice koje Poćetinov tim očekuju sa Crvenom zvezdom. Zbog toga su mnogi ljubitelji fudbala odabrali da gledaju upravo tu utakmicu subotnjeg programa.

I sigurno su – na to nas fudbal tera – pojedinci doneli neki zaključak.

Svaki zaključak donet na osnovu te utakmice, čista je zabluda.

Votford je najlošiji i najmanje takmičarski nastrojen tim u ligi. Totenhem najmanje liči na sebe od svih timova u ligi. Duel ove dve ekipe doneo je jalovu ofanzivu Totenhema i pokazao sve sistemske probleme koji postoje na obe strane.

Na kraju ni semafor nije pokazao ko je bio lošiji. Ne zna se.

Pobednik kola: Marko Silva

Trener Evertona je uspeo da ne dobije otkaz. Strateg koji je sa Votfordom postizao dobre rezultate od početka sezone je glavni kandidat za prvu sledeću “šut-kartu”, a mediji su, kao i u sve ostale priče, ugradili i buduću ulogu Žozea Murinja u sve to.

Bila je idealna situacija za Silvin otkaz – u Liverpul je došao potentan tim Vest Hema, Everton je nesiguran poput rasklimanog zuba, a Sigurdson je počeo meč na klupi.

Međutim, Pelegrinijevi igrači bili su blagonakloni, nisu iskoristili nijedan poklon Karamela i Silva se spasio.

Everton je sada na “velika” dva boda od zone ispadanja.

Gubitnik kola: Liverpul Klop

Najbolji Liverpul u poslednjih ko zna koliko godina protiv najgoreg Mančester Junajted u poslednjih ko zna koliko godina.

Prošlogodišnji bolni remi za Liverpul.

Solskjerov penal za otkaz.

Klopovo samopouzdanje i duga pobednička serija tima.

Ništa nije bilo dovoljno. Junajted je sprečio jednog od dva glavna takmaca za titulu da sa najomraženijeg terena ode pevajući pesme o Virdžilu van Dajku koji zna da igra odbranu i da daje golove.

Klopovi košmari sa Teatra snova biće još dugo živi i pored šest bodova više od Mančester Sitija.

Jer šest je manje od osam.

Hit kola: Kiss – Forever

Jirgen Klop je odavno priznao da mu je Kiss jedan od omiljenih bendova.

Poznata je i priča o tome kako je Nemac uz osmeh gledao kako se njegov tim prošle sezone batrga da izvuče remi protiv Čelsija, a onda na Sarijevo pitanje šta mu je smešno rekao samo:
“Čoveče kako je ovo lepo”.

Jirgen voli fudbal i Jirgen voli Kiss i voli Premijer ligu. Kao i mi.

Zato lako možemo da zamislimo kako je kada je stigao u kancelariju po povratku u Melvud, otvorio pivo i pustio pesmu “Forever”.

“Reći ću ti šta osećam,
mogu da lažem sebe da volim i druga takmičenja,
ali kada pogledam Bornmut – Norič,
shvatim da sam potpuno lud za tobom.
Čitavog života sam mislio da je ljubav slepa,
ali ovo što se događa vikendom na Ostrvu,
to je večno…”