Kisić Tepavčević: “Lekari koji prepisuju Ivermektin da izgube licencu”

3

(Beta) – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 nije odgovoran za zdravlje gradjana, već je svaki gradjanin odgovoran za sebe, pošto je država omogućila zaštitu protiv korone.

“Suština je da nakon dve godine borbe sa virusom sve zavisi od nas. Krizni štab nije odgovoran za vaše zdravlje, jer je država ponudila zdravstvenu negu svima kojima je potrebna. Sami smo odogovorni”, rekla je Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare nakon završetka sednice Kriznog štaba.

Takodje je kazala da će u narednom periodu biti povećane kontrole u gradskom prevozu, jer tu većina ljudi ne nosi maske,  na sednici Kriznog štaba odlučeno je i da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima važe od 20 sati, i ta mera stupiće na snagu od ponedeljka, a odnosiće se i na kockarnice.

Kisić Tepavčević je rekla da je ranije doneta bilo odlučeno da kovid propusnice budu neophodne od 22 sata, na onim mestima gde je velika verovatnoća prenošenja virusa i gde se okupljaju mladje osobe, i da je “iako ograničena, imala značajne efekte na povećanje učestalosti vakcinacije sa prvom dozom”, zbog čega je odlučeno da važi od 20 časova.

Dodala je i da će biti produžen jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola, od 8. do 12. novembra.

Prema njenim rečima, 56 posto punoletnih stanovnika Srbije je vakcinisano protiv korona virusa, dok je u uzrastu od 18 do 30 godina “tek svaki četvrti gradjanin vakcinisan”.

“Svaka mera koja ima za cilj povećanje učestalosti vakcinacije je mera koja nas vodi bliže cilju”, rekla je Kisić Tepavčević.

Kada je reč o lekarima koji savetuju i prepisuju Ivermektin, ona je ponovila da taj lek nije za ljudsku upotrebu i da će Ministarstvo zdravlja “sve uraditi da ti lekari izgube licencu”.

3 KOMENTARA

  1. Dragi Bog sve vidi. Treba uvek imati na umu onu narodnu “Ko se maca lati, od maca ce nastradati”. Kisiceva je gledala kako da se domogne fotelje i po cenu poslusnika, umesto da leci ljude. Biti vlast u Srbiji je veca epidemija od bilo koje druge. Naopaka je zelja moc da pretis,pretis, pretis…

Comments are closed.