“Kijev očekuje da Beograd osudi Putinov potez”: Ukrajinski ambasador u Srbiji o odlukama ruskog predsednika

3
PrintScreen/YouTube/N1

(Beta) – Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Rusije o priznavanju nezavisnosti separatističkih regiona na istoku Ukrajine.

Aleksandrovič je za N1 rekao danas da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je više puta ponovio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni inbtegritet Ukrajine, kao što Ukrajina priznaje celovitost Srbije uključujući Kosovo.

“Ali, važno je napraviti i drugi korak jer jučerašnji potez predsednika Rusije Vladimira Putina je direktno protiv suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine. I zato Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Ruske Federacije”, rekao je odlazeći ambasador Ukrajine.

Aleksandrovič je rekao da se u potpunosti slaže sa jučerašnjom izjavom srpskog predsednika da se ovim dešavanjima ruši kompletna politička i bezbednosna arhitektura u svetu. “Potpuno se sa tim slažem. Ruska Federacija je jedina država koju tu bezbednosnu arhitekturu ruši”, dodao je.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u ponedeljak priznao nezavisnost Donjecka i Luganjska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao “sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći” s njima, a ootom naredio ruskoj vojsci da “čuva mir” na tim teritorijama.

3 KOMENTARA

  1. Ma šta kažeš bre…?! A šta bi sa Kosovom, jeste li osudili otcepljenje, a miševi?

Comments are closed.