Kevin Spejsi recitovao poeziju: “Što ste više ranjeni, to ste veći”

0

Glumac Kevin Spejsi pojavio se prvi put u javnosti posle dve godine i pročitao pesmu o bokseru koji, simbolično, žali nad svojom nekad vrlo uspešnom karijerom, prenosi BBC.

Spejsi se nije pojavljivao u javnosti od 2017. godine i optužbi za seksualno zlostavljanje, i viđan je samo u retkim trenucima ispred sudnice u Americi. Spejsi je ovoga puta u Rimu iznenadio posetioce muzeja i, naslonjen na skulpturu, izrecitovao pesmu “Bokser” Gabrijela Tintija u Rimu. Između ostalog, citirao je:

“Što ste više ranjeni, to ste veći. I to ste prazniji. Koristili su me za svoju zabavu, hranili se lošim stvarima. Život se završio u trenutku.”

Spejsi se pojavio u Rimu posle oko tri nedelje otkako su tužioci u SAD odustali da ga krivično gone za seksualno zlostavljanje. Ipak, u Londonu i dalje stoji istraga protiv njega po šest optužbi za seksualni napad, u periodu od 1996. do 2013. godine. Dvostruki oskarovac devet minuta je čitao pesmu pored grčke skulpture pod imenom Bokser, koja je deo Nacionalnog muzeja u Rimu. Autor Tinti kaže da je za njega čast što je Kevi Spejsi proitao njegove pesme, dodajući da “Rim voli” holivudskog glumca.