Hajduk iz Splita je razočarao svoje navijače porazom u Ligi Evrope od autsajdera sa Malte. Gzira je na Poljudu izbacila hrvatzski klub i pored toga što su Splićani imali pobedu u prvom susretu od 2:0 na Malti i vođstvo od 1:0 u revanšu. Posle nestvarnog preokreta Gzira je pobedila 3:1.

Mnogi navijači Splićana su ovaj poraz doživeli kao najveću sramotu u istoriji. Među njima je i Vilson Džoni, jedan od legendarnih fudbalera ovog tima.

On je o „tragediji“ govorio za Jutarnji list:

„Ajme, Bože mili… Bože sačuvaj, šta se to dogodilo da Hajduka izbace jedni Maltežani. Ja san jednom prilikom igra protiv Maltežana. To je lip otok, bez problema zabili smo im pet komada, a mogli smo još toliko. Ali ovo jučer… Ajme…“, rekao je Džoni.

Naravno, najviše mu je bilo žao publike.

„Nisam ima’ dovoljno karata za podilit koliko su ljudi tražili da dođu na feštu nakon što smo tamo dobili 2:0, pa još dali za 3:0, pa onda ispast. Ovo je najveća tragedija Hajduka u njegovoj povijesti. Kakvo će bit raspoloženje? Šok i nevjerica. Eno, neki navijači još stoje ispred stadiona i viču. Sve šta san ti reka, to je istina“, kaže Džoni.

Pričao je i o tome što je u sastavu „Belih“ bilo samo dvojica igrača iz klupskog omladinskog pogona.

screenshot youtube

„Pa jel ti lipo govorin da se dovlače stranci sumnjive kvalitete, a oni u Hajdukovu momčad stave samo dvojicu koji su ponikli u Hajduku koji godinama ne vode hajdukovci. Njima su preči novci nego Hajduk“, kaže Džoni, koji je i ranije govorio o tom problemu, kao i o tome što „klub vode dinamovci“.

„Eto vidiš da sam ja ovo predvidio još davno. Neću reć da sam vidovit, ali vidiš do čega je to dovelo. Ali kad sam ja to govorija, onda je bilo – pusti Đonija, on je pijanac. Ali ja kad popijem dva gemišta, pametniji sam od svih njih zajedno. Ima trenera hajdukovaca, ima, eno ga, Štimac, ali mnogi ga neće, što kaže moj prijatelj Reja, jer neće čovjeka s karakterom, nego samo puzavce…“, rekao je između ostalog Džoni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.