Karla Bruni nakon presude Sarkoziju: “Ljubavi, borba se nastavlja…”

0

Karla Bruni Sarkozi oglasila se na svom Instagram profilu povodom današnje presude njenom suprugu, bivšem francuskom predsedniku Nikolasu Sarkoziju. On je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja, mita i korupcije. 

Sud u Parizu ga je danas proglasio krivim za korupciju i trgovinu uticajem i osudio ga na godinu dana zatvora i dve godine uslovne kazne. Tužioci su tražili da bude osuđen na četiri godine, ali sudija je odredio kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Sarkozi koji je bio predsednik od 2007. do 2012, čvrsto je demantovao sve navode za vreme desetodnevnog suđenja krajem prošle godine.

Bivša manekenka Karla Bruni i nekadašnja prva dama Francuske pružila je podršku svom suprugu, napisavši da se “borba nastavlja”.

“Kakva besmislena neumoljivost, ljubavi moja. Borba se nastavlja, istina će jednog dana izaći na videlo”, napisala je Karla Bruni.

Bivši predsednik, 66-godišnji političar osumnjičen je da je ilegalno pokušao da dođe do informacija od višeg sudije 2014. godine o pravnom postupku u koji je on bio uključen.