“Kapelo nije voleo ni Deju, ni Peđu, ni Bobana, ni Šukera. To svi znaju. Ja sam verovatno jedan od najboljih igrača u istoriji Real Madrida u prijateljskim utakmicama, ali…”

0
Fabrizio Carabelli / Zuma Press / Profimedia

Ako ima nešto što bi moglo da boli Dejana Ramba Petkovića, osim što nije bio pozivan u reprezentaciju SR Jugoslavije u vreme kada je bio jedan od najpopularnijih fudbalera u Brazilu gde su rado želeli da ga vide u svom nacionalnom timu, onda je to neuspešna epizoda iz Real Madrida.

Petković je u ispovesti za Sport klub govorio i o tom aspektu svoje karijere.

„Nikome ne cvetaju ruže stalno. Svi imaju nekih problema. I velike zvezde, najveće svetske… Svi su imali neke pehove, uspone i padove. Ja sam u Real stigao u decembru 1995. i Horhe Valdano je bio trener.

Nije bio dobar sa novim predsednikom koji je došao i dobio je otkaz. Onda je došao Kapelo. Kapelo nije voleo naše igrače, to je poznato. Nije voleo ni Deju, ni Bobana, ni Davora, ni Peđu, u čitavom prvenstvu su to bili najbolji strelci. Imao sam taj peh kod Fabija Kapela, nisam igrao. Igrao sam prijateljske utakmice i u prijateljskim utakmicama sam verovatno jedan od najboljih igrača u istoriji Real Madrida. Kome je to bitno, koga to interesuje? Gde su zvanične utakmice”, rekao je Rambo.

On je ispričao da je hteo da ode u Real Madrid.

“čekao sam tu ponudu, čak sam imao i boljih finansijskih ponuda od Reala. Nisam pristao jer san je otići u Real Madrid. Ali kada si tamo, počneš da treniraš i vidiš da imaš mesta, na svim tim utakmicama pripremnim sam bio najbolji, vidiš da možeš da igraš i shvatiš da ti ne igraš zbog nečega što ti ne možeš da razumeš, a niko ti ništa ne objašnjava. Postaješ nezadovoljan, želiš više. Dođe momenat da skupiš stvari i želiš da promeniš sredinu da bi se dokazao jer ovde nećeš igrati zbog jedinstvenog razloga koji samo trener zna“, rekao je on.