Ako ima nešto što bi moglo da boli Dejana Ramba Petkovića, osim što nije bio pozivan u reprezentaciju SR Jugoslavije u vreme kada je bio jedan od najpopularnijih fudbalera u Brazilu gde su rado želeli da ga vide u svom nacionalnom timu, onda je to neuspešna epizoda iz Real Madrida.

Petković je u ispovesti za Sport klub govorio i o tom aspektu svoje karijere.

„Nikome ne cvetaju ruže stalno. Svi imaju nekih problema. I velike zvezde, najveće svetske… Svi su imali neke pehove, uspone i padove. Ja sam u Real stigao u decembru 1995. i Horhe Valdano je bio trener.

Nije bio dobar sa novim predsednikom koji je došao i dobio je otkaz. Onda je došao Kapelo. Kapelo nije voleo naše igrače, to je poznato. Nije voleo ni Deju, ni Bobana, ni Davora, ni Peđu, u čitavom prvenstvu su to bili najbolji strelci. Imao sam taj peh kod Fabija Kapela, nisam igrao. Igrao sam prijateljske utakmice i u prijateljskim utakmicama sam verovatno jedan od najboljih igrača u istoriji Real Madrida. Kome je to bitno, koga to interesuje? Gde su zvanične utakmice“, rekao je Rambo.

On je ispričao da je hteo da ode u Real Madrid.

„čekao sam tu ponudu, čak sam imao i boljih finansijskih ponuda od Reala. Nisam pristao jer san je otići u Real Madrid. Ali kada si tamo, počneš da treniraš i vidiš da imaš mesta, na svim tim utakmicama pripremnim sam bio najbolji, vidiš da možeš da igraš i shvatiš da ti ne igraš zbog nečega što ti ne možeš da razumeš, a niko ti ništa ne objašnjava. Postaješ nezadovoljan, želiš više. Dođe momenat da skupiš stvari i želiš da promeniš sredinu da bi se dokazao jer ovde nećeš igrati zbog jedinstvenog razloga koji samo trener zna“, rekao je on.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.