“Kapaciteti Dragiše Mišovića i Infektivne popunjeni 90 i 95 odsto”: KBC Zemun i Zvezdara se kompletno vraćaju u kovid sistem

0
Beograd, 2.04.2020. - Ocenom da je bolnica pripremljena "jako dobro", sestoclani tim medicinskih strucnjaka iz Kine zavrsio je danas posetu Vojnomedicinskom centru Karaburma u Beogradu, bolnici koja je uredjena po svim standardima za lecenje srednje i najteze obolelih pacijenata od virusa Covid-19. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DS)

Zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u Beogradu, kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun kompletno se vraćaju u kovid sistem, a ako bude potrebe, bolnice u još četiri grada primaće ove pacijente, odlučili su nadležni, prenosi N1.

Na sastanku sa direktorima kovid bolnica, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će tokom vikenda kompletna Zemunska bolnica biti pretvorena u infektivnu bolnicu.

Lončar je naveo da će tokom vikenda biti ispražnjen i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” kako bi od sledeće sedmice mogao da prima kovid pacijente, preneli su beogradski mediji.

On je rekao da su kapaciteti Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” popunjeni 90 odsto, a na Infektivnoj klinici 95 odsto.

Lončar je dodao da će, ukoliko bude potrebno, bolnice u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu i Aranđelovcu biti bolnice za smeštaj kovid pacijenata.