Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovo se suprotstavio stručnjacima rekavši da će koronavirus nestati i bez pronalaska vakcine, prenosi Hafington post.

„O vakcinama mislim isto što i o testovima. Ovo oboljenje će nestati bez vakcine. Otići će i posle nekog vremena nadam se da ga više nećemo videti“, rekao je Tramp na konferenciji za medije u Beloj kući, posle sastanka sa kongresmenima iz Republikanske stranke.

Istakao je da će se virus, možda, još neko vreme širiti pre nego što nestane, dodavši da možda i neće, ali je poručio da je potpuno siguran da će zdravstveni radnici uspeti da se izbore s njim.

Na pitanje novinara na čemu zasniva tvrdnje da će virus biti pobeđen bez vakcine, Tramp je rekao da se oslanja na ono što govori struka, koja smatra da će virus nestati.

Problem je, navodi Hafington post, što to nije rekao niko od lekara i epidemiologa, a vodeći američki stručnjak Entoni Fauči je nedavno izjavio da kovid-19 neće nestati sve dok se ne pronađe naučno potvrđena, delotvorna i bezbedna vakcina.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.