Kamerman otkrio zbog čega je Boldvin uopšte uperio pištolj u Halinu Hačins: “Alek je vežbao za scenu, rečeno mu je da je pištolj u redu”

0
Foto: Beta (AP Photo/Jae C. Hong)

Kamerman koji je učestvovao na snimanju filma “Rust”, tokom kojeg je Alek Boldvin smrtno ranio direktorku fotografije i povredio reditelja, rekao je da je glumac inače bio oprezan sa oružjem i da mu je rečeno da je pištolj “bezbedan rekvizit”.

Rid Rasel je policiji rekao da je Boldvin uvežbavao scenu u kojoj je trebalo da izvuče pištolj i da ga uperi u kameru.

Trenutak kada je fatalno pogođena direktorka fotografije Halina Hačins nije snimljen. Reditelj Džoel Suza, koji je stajao iza Hačinsove, je ranjen.

Džoel Souza opisao je da je čuo nešto što je „zvučalo kao bič, a zatim glasan udarac“.

U četvrtak, nakon što se pripremio za scenu u jednoj crkvi, gospodin Souza je rekao istražiteljima, bila je pauza za ručak, a posada je šatlom odvezena na drugo mesto po hranu. Rekao je da su se vratili na set posle ručka, ali da “nije siguran da li je oružje ponovo provereno”.
Novi detalji, koji su se pojavili kada je kancelarija šerifa okruga Santa Fe objavila izjavu pod zakletvom koja je korišćena za dobijanje naloga za pretres, pružili su do sada najpotpuniji prikaz smrtonosne pucnjave, koja se dogodila u četvrtak popodne na snimanju ispred Santa Fea.

Reditelj Suza je rekao da je u momentu kada je Boldvin ispalio metak bio fokusiran na to kako će scena biti snimljena, te da se seća da je čuo da je pištolj rekvizit “bezbedan”.

Kamernam Rasel je ponovio da je Boldvinu pištolj rekvizit dao pomoćnik reditelja Dejv Hols, koji mu je rekao da je bezbedan za upotrebu, kao i da je glumac inače oprezan sa oružjem.

Prema Raselovom iskazu, na snimanju je tog dana bilo i dosta problema.

Nekolicina kamermana je napustila set tvrdeći da nisu plaćeni.

Boldvin je fatalno ranjavanje Haline Hačins opisao kao “tragični incident”.