Kako to da Nejmar uvek uoči karnevala zadobije povredu ili crveni karton: A ove godine je rekao da ne ide u Rio…

0
Foto: Profimedia

“Sa neizmernom radošću najavljujem da neću biti na karnevalu 2020. godine. Tako da ove godine neće biti kontroverzi”, rekao je brazilski fudbaler Nejmar na društvenim mrežama pre samo dva dana, uoči meča Pariz Sen Žermena i Bordoa, aludijarući na “prozivke” kako u terminu karnevala uvek ima izgovor koji ga oslobađa obaveza u klubu i omugućava mu da već pet godina ne propušta feštu na ulicama Rija. Ipak, samo dva dana kasnije i jedan crveni karton je bio dovoljan da se ponovo dovedu u sumnju njegove profesionalne obaveze u PSŽ-u vreme najveće svetske ulične zabave.

Nejamr je u nadoknadi vremena, pri vođstvu njegovog tima (4:3), napravio nepotreban faul na sredini terena koji mu je obezbedio drugi žuti karton – prvi je dobio u nadoknadi prvog poluvremena nakon rasprave sa sudijom – i pauzu u narednom kolu francuske Lige 1.

Mnogi kažu da se jasno videla namera Brazilca da napravi prekršaj, a nije se previše ni bunio posle edozvoljenog starta. Tako se, ponovo, otvorio prostor da Nejmar dobije nekoliko dana slobodno i otputuje na završnicu karnevala koji traje do 26. februara.

Podsesaćanja radi, Nejmar je u periodu dok je nastupao za Barselonu 2015. i 2016. godine zbog žutih kartona bio suspendovan u periodu održavanja manifestacije u Riju, piše španski As. Takođe, 2017. je bio odsutan sa terena zbog problema sa mišićem. Nakon što je u rekordnom transferu od 222 miliona evra 2017. prešao u PSŽ, Nejmar je doživeo dve teške povrede frakture metatarzalne kosti i 2018. i 2019. godine.

Međutim, iako je bio povređen i zaista nije mogao da nastupa na terenu, nije mu smetalo da 2019. godine, sa sve longetom, boravi u Riju i učestvuje u igrama na karnevalu.

Ipak, teško će uspeti da ispoštuje i tradiciju da u domovini proslavi rođendan svoje sestre (11. mart), jer istog dana PSŽ igra revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund.

Još se ne zna na koliko mečeva će Nejmar tačno biti suspendovan, ali je sigurno da neće igrati protiv Dižona naredne nedelje. Pretpostavlja se da će Sveci imati lakši posao protiv ekipe koja je na dnu tabelu francuskog šampionata i da će Mbape i drugovi uspeti da “pokriju” svog saigrača, ukoliko se Nejmar odluči na put u domovinu. A možda je već i stigao u Rio i uživa u čarima karnevala…