Kako španski mediji pišu o debitantskom golu Luke Jovića: Prvo veliki pritisak na novajliju, a posle prvog gola hvalospevi

0
Profimedia

Luka Jović je postigao debitantski gol za Real Madrid. Mnogi su pisali o Jovićevoj sudbini, od Madrida do Beograda, često kreirajući još napetiju atmsoferu, od onoga sa čime se srpski napadač suočavao u stvarnosti.

A nije mu bilo lako. Još u pripremama je bilo crvenih kartona saigrača zbog kojih je morao da izlazi iz igre prevremeno, bilo je loših utakmica, ali i VAR poništavanja gola.

Bilo je i kritika i tenzije u vezi sa reprezentacijom, ali bi posle prvenca u Kraljevskom klubu, skidanja tereta sa leđa i brojnih pohvala saigrača, sve moglo da se promeni.

I odmah je od dečka koji traži sebe, kako se mesecima pisalo, postao „čovek koji je stavio tačku na žurku“, pošto je tim naslovom Marka
dočekala čitaoce izveštavajući o ubedljivoj pobedi nad Leganesom (5:0), na koju je pečar udario baš 22-godišnji špic, prenosi Mozzart sport.

“Samo tri minuta pošto je zamenio Benzemu uputio je prvi šut na gol. Sve je tad uradio dobro, jedino što nije bio precizan. Pet minuta kasnije mu je pogodak poništen zbog ofsajda, da bi u 91. minutu zatresao mrežu što mu je bila nagrada za sve učinjeno na ovom meču. Nedostaje mu sreće i potrebno mu je više minuta, a pre svega golova, kako bi vratio samopouzdanje”, opisuje ugledni madridski list Jovićevu 21-minutnu partiju.

Marka je Luki dala dve zvezdice, što bi trebalo da se podvede pod „vrlo dobar ili dobar učinak“, jer se odličnim smatraju tri takva znaka, kakva su za sinoćnju izvedbu dobili Karim Benzema i Federiko Valverde.

Na isti način – dva pika – partiju bivšeg prvotimca Crvene zvezde okarakterisao je konkurentski As, mada je ocenom više, osim Benzeme, nagradio još samo Tonija Krosa.

Katalonski Mundo deportivo, naklonjen pre svega Barseloni, objektivno piše o učinku Luke Jovića, konstatujući da je postigao prvenac na novoj adresi i to vrednuje opisnom ocenom „vrlo dobar“.

S druge strane, tamošnji Sport mu je dao najnižu ocenu od svih medija tek šesticu, uz posećanje da je posle poništenih golova (protiv Osasune i sinoć u 77. minutu) napokon zatresao mrežu i skinuo teret s leđa.

Jovića su pohvalili i saigrač Kazemiro, ali i Zinedin Zidan.