Jedan od izuzetno traženih preparata na svetu za otklanjanje grčeva kod beba (infantilnih kolika) Infacol od sada je dostupan i u apotekama u Srbiji. Infacol se daje bebama za otklanjanje tištećeg bola, grčeva ili gasova, koji su nastali zbog zarobljenog vazduha u crevima i koristi se od rođenja pa nadalje.

Roditelji su često taj preparat naručivali u inostranstvu ili preko oglasa, ali sada ga bez rizika mogu nabaviti i u domaćim apotekama.

Grčevi kod beba su uobičajena, ali neprijatna pojava. Bol koji se dovodi u vezu sa grčevima (kolikama) može biti izazvan nagomilavanjem malih mehurića gasa u bebinom stomaku. Simetikon, aktivni sastojak Infacola, pomaže da se mali mehurići gasa spoje u veće koje beba može lako da izbaci u vidu vetrova i brzo pruži bebama olakšanje.

Roditelji su često uznemireni ovom pojavom jer ne znaju tačno njene uzroke. Kod grčeva beba obično počinje da plače iznenada. Plač najčešće počinje svakog dana u isto vreme, obično popodne ili uveče i traje od nekoliko minuta do nekoliko sati!

Beba tokom plača savija noge ka sebi, a stomačić izgleda natečeno. Beba steže šake u pesnicu, a lice joj se zacrveni. Plač se obično smiruje kada se beba umori, ili ispusti gas ili stolicu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.