“Kako sam dobio ulogu u Netfliksovoj seriji? Nije baš najtačnija reč dobio…”

0
screenshot Nedeljnik

Nikola Đuričko živi u Los Anđelesu. U Beograd je došao zbog filma “Živ čovek” Milene Marković i Olega Novkovića.

Njegov “odlazak iz Srbije” je izazvao dosta reakcija, a u međuvremenu smo saznali da je dobio ulogu u (više nego) popularnoj seriji “Stranger things”.

Đuričko je po ovom dolasku u Beograd rekao da je zbog pandemije teško imati pravu sliku da li je odlazak u LA “ispunio očekivanja”.

“…ali imao sam sreće da dobijem nekoliko uloga, veoma sam zadovoljan kako su se deca prilagodila novoj sredini i školi. Okean nam je na dvadeset minuta vožnje, tako su zasad u jednom smislu ispunjena moja očekivanja”, rekao je Đuričko za Blic.

“To je velika životna odluka i ona se ne može doneti na osnovu nekakvog impulsa ili prolazne emocije. Sam proces je trajao skoro dve godine tako da je promišljanje i vaganje trajalo toliko. Na kraju posle svog razmišljanja je trebalo skočiti u nepoznato, ali tada više nema vremena za kolebanje”, rekao je on o odlasku u Ameriku.

Đuričko je rekao i da je Netfliks najveća medijska kuća na svetu, a “Stranger things” su njihov najpopularniji šou.

“Tako da možete da pretpostavite radost u našoj kući kada sam saznao da sam dobio ulogu. Nije baš najtačnija reč dobio, pošto ništa nisam dobio nego sam učestvovao na kastingu sa celim svetom i mene su odabrali kao najboljeg za tu ulogu. To već mnogo bolje zvuči. Nažalost, ne bih imao šanse da učestvujem u kastingu da sam živeo u Srbiji. Iskreno se nadam da će mi ta uloga i rad s Netfliksom otvoriti neka nova vrata”, rekao je Đuričko.

Na pitane da uporedi kako je to snimati “ovde i tamo”, Đuričko je rekao:

“U suštini je sve isto, samo je mnogo veće. U inostranim projektima ponekad imate dvesta uloga u jednoj epizodi ili kilometar veštačkog snega u pravoj šumi. Ako se ispravno sećam, Kameron je recimo imao tri broda da potopi za snimanje ‘Titanika’. Naravno da s većim budžetima dolazi i veća odgovornost, ali filmske ekipe su identične, čak su me neki ljudi podsetili na one s kojima sam radio u Srbiji”, rekao je on.