Kako je Zlatan Ibrahimović pomogao Crvenoj zvezdi da izbegne oštru kaznu: “Bio je spreman da svedoči u Zvezdinu korist”

0
Foto: Profimedia

Osim odlične igre fudbalera Crvene zvezde protiv Milana, utakmicu u Beogradu, odigranu u okviru dvomeča u Ligi Evrope, obeležilo je, nažalost, vređanje Zlatana Ibrahimovića.

Posle istrage, UEFA je tim povodom donela odluku o kazni za Crvenu zvezdu.

Evropska kuća fudbala je kaznila Zvezdu sa dve domaće utakmice bez prisustva navijača, s tim da je ova druga uslovna, ako bi se izgred ponovio u narednih godinu dana. Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača. Pod taj termin “rasističko ponašanje“ Uefa svrstava i uvrede na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ sa Uefinim logom.

Dalje, zbog “provokativne poruke uvredljive sadržine“ moraće da plati i novčanu globu od 25.000 evra, a još 5.000 će proslediti na Uefin račun zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa. Posledica toga što su na utakmici prekršena pravila o prisustvu navijača, što se nije poštovala socijalna distanca i što nisu bili primenjeni svi higijenski propisi.

Međutim, sve je moglo da prođe u mnogo oštrijem tonu i uz oštrije kazne, da nije bilo upravo Zlatana Ibrahimovića.

Mozzart sport prenosi kako je Ibrahimović zapravo pomogao Crvenoj zvezdi.

“Iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah posle beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće uraditi. I ne samo to. Pomogao je bivšem saigraču iz Intera, Dejanu Stankoviću, na još jedan način. Rekao je da Crvena zvezda može da računa na njega, čak i da je spreman da svedoči u njenu korist prilikom postupka zbog neprimerenog ponašanja jednog od gledalaca u Ljutice Bogdana.

Na kraju je Zlatan Ibrahimović iznenadio sve. Uz pomoć pojedinih srpskih prijatelja sastavio je izjavu o tome kako se u Beogradu osećao sjajno tokom dvodnevnog boravka, kako su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast. I da se uopšte nije uvredio zbog povika jednog navijača sa tribina stadiona Crvene zvezde. Čak je i pohvalio organizaciju meča rečima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osećao lepo i sigurno. Pismo takve sadržine, sa sve potpisom jednog od najboljih napadača sveta otišlo je na adresu disciplinske komisije UEFA. I sigurno uticalo da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu. Mada će i i ova “globa” sigurno zaboleti čelnike i stručni štab Crvene zvezde”, piše Mozzart sport.