Kako je pobedio fudbal i kakve će posledice ostaviti plan od kojeg najpohlepniji nisu odustali: Insajderska priča o 48 sati koji su uzdrmali planetu u novom Nedeljniku

Za Nedeljnik iz Londona piše Vuk Mitrović, konsultant za biznis u sportu

0
Profimedia

“Fudbal je pobedio pohlepu”, “Bahati vlasnici odustali od Superlige”, “Navijači su spasli fudbal”. Ovi i slični naslovi dominiraju sportskim i ne samo sportskim stranicama evropskih novina. Retko kada je jedna sportska tema bila toliko dominantna i prva vest svih digitalnih medija, TV stanica i novina kao što je to bilo prethodne nedelje. A sve je trajalo malo više od 60 sati.

Da li će to što se dešavalo u ta nepuna tri dana ostaviti posledice na najpopularniji sport na svetu? Da li je ideja o elitnoj fudbalskoj ligi, kako god da se ona zove, zauvek poražena? Ili su u prošli ponedeljak izglasane promene u UEFA Ligi šampiona u stvari predigra istoj takvoj ligi, odnosno kompromis, samo u nekom sporijem tempu, koji ne odgovara prezaduženoj i pohlepnoj dvanaestorici?

Zašto se “velikih 12” odlučilo na ovo baš sad? Zašto ih nije bilo 15 kako je stajalo u njihovim dokumentima? Kako su oni to zamislili? Kako su tako ozbiljni, moćni i bogati ljudi toliko pogrešili u proceni?

Ceo tekst Vuka Mitrovića objavljen je u velikom prazničnom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od srede, 28. aprila

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Naslovna strana velikog prazničnog broja Nedeljnika