Kako je jedan Srbin pomogao Ivaniševiću da osvoji Vimbldon i kako ga je drugi Srbin angažovao da bi on pomogao njemu

1
Profimedia

Trener prvog tenisera sveta Goran Ivanišević ispričao je zanimljivu anegdotu u vezi sa tim kako mu je u osvajanju Vimbldona 2001. godine pomogao jedan Srbin.

On je gostujući u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” podsetio gledaoce i kako je uopšte završio na turniru iako mu je karijera bila u velikom padu.

“Zapravo, Englezi nisu imali osam dobrih igrača za sve pozivnice, pa su rekli “hajde, daćemo jednu Goranu”. Mislim da su požalili dan kad su to napravili jer sam pobedio njihovog heroja Henmana u trodnevnom polufinalu”, rekao je Ivanišević.

A protiv Henmana, na prvom prekidu zbog kiše, pomogao mu je jedan Srbin.

“Cela Engleska navijala je za Tima Henmana iako je bilo i mojih navijača. Znam da je prvi prekid meni pomogao, neko je poslao tu kišu. U svlačionici nisam bio najbolje volje jer sam gubio 1:2, kad je ušao Jovo Savić, sparing-partner sestara Vilijams i počeo da priča viceve. U tih sat vremena ja sam umirao od smeha zaboravio i na Henmana, kišu, Vimbldon… Opustio me i onda sam znao da je to to”, prisetio se Ivanišević.

A onda je mnogo godina kasnije, jedan drugi Srbin pozvao Ivaniševića kako bi mu hrvatski stručnjak pomogao u osvajanju Vimbldona.

“Jedne večeri me je Novak nazvao i prvo sam mislio da je šala. Rekao mi je da bi voleo da se priključim njegovom timu. Znam ja njega već dugo vremena i dobri smo, a iako sam već imao planove, uspeo sam da se oraganizujem da s njim budem prve nedelje na pripremama i da vidim kako to sve izgleda. Velika je odgovornost biti u timu čovjeka koji je najbolji na svetu jer se očekuju samo pobede”, rekao je Ivanišević.

1 KOMENTAR

  1. Blago Ivanisevicu kad mu je Srbin pomogao zato je izjavio javno na Hrvatskoj televiziji da kada udara lopticu jako zamislja da je Srbin toliko o tom nazovi coveku

Comments are closed.