Kako je (i zašto) promenjena odluka o pravilima u gradskom prevozu: Bez redara i personalizovanih kartica

1

Popuštanje mera donetih kako bi se sprečilo širenje koronavirusa nastaviće se sutra povratkom gradskog prevoza u redovnom intenzitetu.

Ipak, dan pred povratak autobusa i tramvaja u naš život, pojavil se informacija da prvobitni plan neće izgledati baš tako.

Više puta su brojni zvaničnici – gradski funkcioneri, lekari, članovi vlade – govorili o tome da će u gradski saobraćaj moći samo zaposleni, da će u vozilima biti redari koji će revnosno proveravati kartice i iz vozila ispraćati one koji nemaju personalizovane kartice za zaposlene.

Ipak, mediji su jutros preneli da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio od premijerke Ane Brnabić da Vlada preispita odluku i to je i urađeno.

Mediji su preneli da je jedan od razloga za takav zahtev i to što se na prodajnim mestima za personalizovane kartice napravila ogromna gužva.

Odluka je preispitana, a zatim i promenjena.

Gradski sekretar za javni prevoz grada Beograda rekao je da će gradski prevoz ipak moći da koriste svi građani i da u njemu neće biti redara koji bi proveravali da li su kartice personalizovane ili nisu.

Tako je odluka o kojoj se pričalo danima postala stvar prošlosti i pre nego što je stupila na snagu.

1 KOMENTAR

  1. Opet je predsednik”zamolio”premijerku… Da li u bilo kojoj demokratskoj zemlji na svetu ovakvo nešto postoji?!?? Naravno On uopšte ne moli nego izda naređenje kao što svi to već ooodavno znamo i ladno promeni odluku tkzv. “struke” koju bih najradije nazvala “scenografijom” a može i klasičnim marionetama koji služe da nešto pročitaju šta im se napiše i provedu pred kamerama sat, dva i zamažu oči. Sad Kon priča jedno ovi drugo.. Ludnica od zemlje iz koje ću Ja da zbrišem u neku ambasadu i zatražim azil od ovog terora kojim smo svi nažalost oodavno izloženi…. Užass

Comments are closed.