Kako je Đoković 2020. pomogao Australiji: “Stojim uz vas”

0
EPA-EFE/DAVE HUNT

Sprskom teniseru Novaku Đokoviću granična policija Australije je sinoć ukinula vizu za boravak u zemlji sa obrazloženjem da nije bilo dovoljno dokaza za potvrdu njegovog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv koronavirusa.

Oglasili su se i premijer, te ministar zdravlja Australije koji su istakli da su “pravila ista za sve” i da “svi moraju da imaju isti tretmna”.

Rojters je objavio, pozivajući se na izvori iz organizacije Australijen opena, da su trojica teniser, kojima je kao i Đokoviću, odobreno medicinsko izuzeće od vakcine, ušli u Australiju sa istom vizom koju je imao i Đoković.

Dok Đoković u imigracionom hotelu čeka odluku suda u australijskoj državi Viktoriji, njegovi navijači su se okupili ispred hotela kako bi mu pružili podršku. Takođe, na društvenim mrežama se deli i Đokovićev tvit iz 6. januara 2020. godine povodom pomoći usled tada aktuelnih požara koji su pogodili Australiju.

Na inicijativu Marije Šarapove, koja je donirala 25 hiljada dolara kao vid pomoći najugroženijima, Đoković je duplirao donaciju.