Kako je Bogdanović postao veoma poželjan nakon greške onog koji ne greši: “Zelena traka” i priča o “dogovoru” sa Adetokumbom

0
Foto: Profimedia

Priča o Sakramento Kingsima i periodu kada se trguje slobodnim agentima, često je tužna, a sigurno je samo da bude nepredviđenih događaja.

Ove godine taj period nije ni počeo, a Kingsi su već u središtu bure.

Pisanja ESPN-a i njegovih najboljih insajdera o dogovorenom trejdu između Sakramenta i Milvokija, u čijem središtu je bio ograničeni slobodni agent Bogdan Bogdanović, dva dana kasnije su osporena, a došlo je i do pokretanja istrage od strane NBA lige, piše Atletik.

Sam Amik piše da se previše toga poklapa da bi moglo da se govori o slučajnosti pa je sasvim izvesno da su NBA pravila – konkretno, “tampering” – prekršena.

Situacija se zakomplikovala do te mere, da nije dovoljno da igrač kaže “mene niko ništa nije pitao”, kako bi negirao da je bilo ikakvih pregovora pre roka. Tu situaciju dodatno komplikuje činjenica da je

Sve i da nisu draftovali beka, Kingsi bi teško mogli finansijski da izdrže Bogdanovićev ugovor i pitanje je da li postoji ponuda koju bi mogli da izednače, a da je veća od recimo 9,3 miliona dolara godišnje.

Dakle, Bogdanović će napustiti svoj tim, sva je prilika, ali je pitanje da li će preći u Milvoki, pa je danas objavljeno nekoliko tekstova o tome kako su insajderi ESPN-a svojim pokušajem da budu ispred svih po dostupnosti i kvalitetu informacija koje imaju, “upropastili sezonu Milvokija”, s obzirom na to da je Bogdanović bio velika želja Janisa Adetokumba.

Istovremeno, piše se o tome da bi Bogdanovićev odlazak u bilo koji tim mogao da bude putokaz gde će dalje krenuti – ako krene – dugoruki Grk, MVP lige i još uvek nedokazani šampion.

Za Bogdanovića su zainteresovani u Atlanti, ali je čitava ova situacija navodno podgrejala interesovanje i Lejkersa i Dalasa, pa čak i Bostona.

Njihovi navijači uveliko pišu o tome kako bi bilo divno da Bogdan obuče njihov dres i čini se da je bilo potrebno da se dogodi nešto ovako neobično kako bi njegovi kvaliteti, vrhunski šut, hrabrost i posvećenost košarci, bili dovoljno cenjeni.

A za to vreme Bogdan na Instagramu objavljuje slike kako vredno radi.

Neko bi, veoma pažljiv i zlonameran, primetio da je traka koja drži tegove na njegovom “mrtvom dizanju” zelene boje.