Mnogi ljudi, kada ne žele da se suoče s određenim problemima, umeju da se prave kao da se ti problemi nisu ni dogodili, jer „ne mogu“ da proživljavaju bol koja ide s tim. Emocije tako ostaju u telu, a kada se dugo zadržavaju u nama, izazivaju fizičke posledice. Gutanje emocija oduzima mnogo energije, pa telu počne da nedostaje „goriva“ za druge aktivnosti. To sve izaziva osećaj hroničnog umora, depresiju i želju za samoćom, pišu 24sata.

Pojavljuje se i potreba za ispunjavanjem praznine, pa ljudi često posežu za hranom, alkoholom, drogama ili seksom. Ali, to su sve kratkoročna rešenja. Suočavanje s traumatičnim događajem oslobodiće osobu loših emocija i bola.

Suočite se s „beznačajnim“ povredama jer se često pod maskom nebitnog nalazi ono što nas je zaista povredilo. Nerazrešeni problemi onemogućavaju vam da krenete dalje.

Zato, pokušajte da otkrijete koja emocija je u pozadini potrebe za prejedanjem, opijanjem ili usputnim seksom. Posvetite se rešavanju skrivenih emocija umesto da ih „lečite“ kompulsivnim ponašanjem.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.