U Srbiji je registrovano oko 280.000 aktivnih preduzetničkih radnji svih vrsta: zanatske, ugostiteljske, trgovinske… Mnoge od njih vlasnicima predstavljaju jedini izvor prihoda. Bitno je reći i da je udeo samozaposlenih u ukupnoj zaposlenosti oko 30%. Sada imamo još jasniju sliku koliko ljudi u Srbiji zavisi od rada preduzetničkih radnji.

Preduzetnici su svakako okruženi mnogobrojnim rizicima: plasman proizvoda, potražnja za njihovim uslugama, sirovine, radna snaga… Svaki dan donosi neizvesnost. Ukoliko na tržišno okruženje ne možemo tako lako sami uticati, na bezbednost imovine koja možda predstavlja rezultat ukupnog dosadašnjeg rada preduzetnika svakako možemo. Zaista je bitno da vlasnici budu sigurni da neće preko noći, odjednom, ostati bez svega što imaju.

Triglav osiguranje zato razvija poseban proizvod za sve samostalne preduzetnike kojim je moguće na brz, jednostavan i veoma transparentan način osigurati preduzetničku radnju od velikog broja rizika. Neki od pokrivenih rizika su požar, udar groma, grad, oluja, eksplozija, izliv vode iz instalacija, poplava, bujica i visoka voda.

Vlasnici mogu da osiguraju radnju i od provalne krađe i razbojništva, uključujući i gotovinu u radnji kao i zalihe i robu, zatim mogu osigurati stakla od loma, kao i instalacije i mašine i aparate koje koriste.

Preduzetnik takođe može da osigura gubitak zarade ukoliko zbog ostvarenja nekog od napred navedenih rizika bude sprečen da radi neko vreme. U tom slučaju će biti nadoknađena unapred utvrđena prosečna zarada po svakom danu u kome radnja ne može da radi. Za vlasnika možemo obezbediti i hitne intervencije serviserskih službi: staklare, bravare, vodoinstalatere, električare… Naravno, preduzetnik može osigurati i svoje zaposlene i na taj načini i njima dati dodatni benefit.

Jednostavnim izborom opcija svako može prilagoditi pokriće svojim potrebama, specifičnostima posla kojim se bavi i svojim mogućnostima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.