Kako da se istovremeno zaštitite i od online i od offline virusa?

Kompanija Cisco donira licence za platforme za online saradnju u vreme virusa

0

Globalna kriza izazvana pojavomCorona virusa ugrožava ne samo zdravlje ljudi već i kontinuitet poslovanja i opstanak mnogih biznisa – od freelancera, preduzetnikaimikropreduzeća do multinacionalnihkorporacija.Rad od kuće (rad na daljinu) je u ogromnom usponu kao posledica širenja Covid-19virusa.

Zbog toga kompanijaCisco donira rešenjaza video konferencije i umrežavanje zaposlenih.  Platforma CiscoWebex omogućava video pozivi u HD kvalitetu, neograničenu upotreba sastanaka, deljenje dokumenata, dopisivanje i snimanje je dostupno besplatno za individualne korisnike, mala i velika preduzeća.

Na taj način se zapravo borba protiv online i offline virusa – pretvorila u jedan front. Onoliko koliko je Covid-19 opasan po život i zdravlje ljudi, toliko su online virusi i bezbrojne opcije zloćudnog softvera – opasne po život i zdravlje vašeg biznisa. Ukoliko već radite na daljinupovedite računa i o bezbednosti vaših podataka i mreža. 

Upravo zato je proširena besplatna ponudaCiscoWebexservisa na još tri bezbednosne platforme koje štite saradnike u distribuiranim timovima u bilo koje vreme, na bilo kojoj platformi i uređaju.

CiscoUmbrella –  štiti od zloćudnih Internet destinacija i brzo i lako postavlja bezbednosni kišobran oko vašeg sistema. Cisco je ne samo proširio besplatni limit za postojeće kupce već omogućio i besplatnu licencu za nove korisnike.  

Duo Security omogućava organizacijama da verifikuje identitet korisnika i kvalifikuju uređaje kojima se može verovati pre nego što pristupe aplikacijama. Zero-trust Duo Security platforme smanjuje mogućnost upada u sistem na minimum. Kao i u prethodnom slučaju, postojećim korisnicima je povećan limit upotrebe a novim korisnicima besplatna licenca.

CiscoAnyConnectSecureMobilityClientomogućava povezivanje i rad sa kompanijskih laptop računara i mobilnih telefona i potpunu kontrolu pristupa od strane bezbednosnih timova. U duhu novih zbivanja sa zaraznom bolešću koja se širi svetom – Cisco je postojećim klijetima omogućio povećanje broja radnika koji se mogu povezati na mrežu, kao i besplatnu licencu za nove korisnike.

U tom smislu, bez obzira koliko je potražnja za Cisco alatima za online kolaboraciju porasla od kako je  izbio Covid-19, možemo reći da je šteta što jednostavne i praktične alate online organizacije i bezbednosti rada tako rapidno usvajamo zbog zdravstvene krize.  Svi ti alati i principi za optimizaciju, pojeftinjenje i ubrzanje rada postoje već određen broj godina i nikakva zdravstvena kriza nije bila potrebna da bi se prepoznale njihove prednosti – već jednostavna logika unapređenja poslovanja. Zato kao prevenciju svih budućih napada na vaš biznis uvek preporučujemo da gledate u budućnost i tražite prave alate i sredstva za vaš tim.