Samo u Beogradu je 2017. godine registrovano 5.412 požara, što je za skoro 50% više u odnosu na 2016. godinu kada su registrovana 3.643. Ako poredimo, 1980. godine u Beogradu je registrovano 888 požara, 1990. godine 2.434, a 2000. godine čak 3.858 požara.

Isto tako, 2010. godine su u celoj Srbiji registrovana 17.304 požara, u kojima je, nažalost, stradalo 81 lice, a povređeno 311 lica.

Naravno, događaji u kojima ima nastradalih ili teže povređenih su tragični i takvi gubici su nenadoknadivi u svakom smislu. Međutim, i kada srećom niko ne bude povređen, porodice u trenu izgube nešto što su sticale godinama, iza čega stoji čitav radni vek ili možda izgube vredno porodično nasledstvo.

Preventiva je uvek prvi korak: najpre izgradnja po svim propisima, odgovarajuće održavanje, ispravne i kontrolisane instalacije, ukućani koji su informisani o riziku zaključno sa sofisticiranim elektronskim sistemima zaštite. Sve će to svakako mnogo pomoći da do neželjenog događaja ne dođe.

Međutim, i pored svih mera zaštite, požar se uvek može dogoditi: izazvan nepažnjom drugih ljudi u okolini i drugim okolnostima na koje teško možemo uticati.

Osiguranje obezbeđuje da se nadoknade materijalni gubici i da se brzo i efikasno obezbede sredstva za sanaciju i dovođenje vaše nekretnine u prethodno stanje ili nabavku ili izgradnju nove. Osiguranje domaćinstva je svakako jedan od najrazumnijih poteza koji samim građanima daje sigurnost. Dugoročno gledano, omasovljenje ovih osiguranja bi doprinelo i delimičnom rasterećenju dela budžeta lokalnih samouprava namenjenog sanaciji objekata nakon požara, kao i pomoći oštećenim porodicama.

Paketi za kombinovano osiguranje domaćinstva „Triglav osiguranja“ rezultat su 120 godina iskustva, razumevanja potreba različitih klijenata, kao i poznavanja različitih rizika, ali i želje da se svakom pojedincu, kao i celom društvu, ponudi način da obezbede nekretnine. Moguće je kreirati pokriće u skladu sa mogućnostima i potrebama svakog klijenta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.