Kokoškov na klupi Srbije: Kada se reše formalnosti, reprezentacija dobija NBA trenera

0

Taman u vreme kada je Ukrajina izjednačila u poslednjem minutu kvalifikacione utakmice za EURO 2020. godine protiv Srbije, jedna vest je popravila raspoloženje svima.

Sport klub i Blic su objavili da je na mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije postavljen Igor Kokoškov, a ta vest se brzo proširila (preneo je i Nedeljnik).

Košarkaški stručnjak, koji je u nekoliko navrata pokazao da je pred njim svetla trenerska budućnost, bio je prva želja najvećeg dela “košarkaške javnosti” nakon što su se razišli Aleksandar Đorđević i Košarkaški savez Srbije.

Informacija da će Kokoškov sesti na klupu nacionalnog tima uklopila se u najavu predsednika KSS Predraga Danilovića da će informacija o novom selektoru biti obelodanjena “u narednih nekoliko dana”.

Pitanje selektora košarkaške reprezentacije, međutim, još uvek nije formalno rešeno.

Prema saznanjima Nedeljnika ostalo je da se reše formalnosti sa Sakramento Kingsima i u narednih nekoliko dana postavljenje novog selektora će biti ozvaničeno.

O “novom selektoru” pohvalno je govorio i Marko Gudurić posle svoje utakmice protiv Denvera.

“I ja sam saznao oko sat vremena pred meč. To je sjajno. Čuo sam samo dobre stvari o njemu kao treneru i kao osobi. Sviđa mi se ovaj izbor Saveza”, rekao je Gudurić.

B92 je preneo da reči Igora Kokoškova da će se “tek za nekoliko dana znati nešto više”.

Mondo sport je objavio i da je Kokoškov rekao kako je neko to neodgovorno pustio u medije.

“Neko je neodgovorno pustio u medije. Nije ništa još zvanično. Čekam dozvolu Kingsa. Znaću više do kraja nedelje…”, rekao je kratko Kokoškov.

Pored Kokoškova, prethodnih nedelja, sa mestom selektora povezivalo se ime Saše Obradovića.