“Kada sam bio mali pravio sam pehar od stvari koje sam pronašao u sobi, sada stojim ovde sa šest trofeja…”

0

Novak Đoković pobedio je Matea Beretinija sa 3:1 u setovima (6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3). Đoković je u sedmom finalu na londonskoj travi tako sovojio šestu vimbldonsku titulu, ukupno 20. grend slem trofej, još jednu recku u trci za formalno zvanje najvećeg u istoriji muškog tenisa.

Đoković je posle meča izjavio da je susret bio “više od bitke”.

“Prvo bih želeo da čestitam Beretiniju i njegovom timu, sjajan turnir. Siguran sam da je velika karijera pred tobom. Imam pravi italijanski čekić i to sam osetio na svojoj koži”, rekao je Đoković.

“Šta dalje da kažem, osim da i ja vas volim”, dodao je Đoković odgovarajući na reakcije publike.

“Vimbldon je bio moj najveći san. To sam više puta isticao. Za mene je ovo velika čast i privilegija. Kada sam imao sedam godina, improvizivao sam pehar Vimbldona od onoga što sam pronašao u sobi, a sada stojim ovde sa šest trofeja”, rekao je Đoković.

Na pitanje šta mu znači činjenica da je izjednačio rekord Nadala i Federera po broju osvojneih grend slem titula.

“Oni su legende našeg sporta i razlog su zašto sam ovde danas. Oni su pomogli da shvatim šta mi sve treba da bih dostigao njihov nivo. Nešto se promenilo od 2010. godine i taj put još traje, ne zaustavlja se ovde”, rekao je Đoković.

Pričao je prvi reket sveta i o mogućnosti da osvoji takozvani kalendarski grend slem – sve četiri titule na najvećim teniskim turnirima u jednoj sezoni.

“Mogu to da zamislim i probaću. Sigurno je da su mi grend slem titule najvažniji”, rekao je Đoković i zahvalio svom timu i publici na podršci.