Kada ni Jokićevih 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija nije dovoljno: Finiks ima meč loptu da počisti Denver

0

Ponekad nije teško poverovati u pomalo suludu ideju korisnika Tvitera koji tvrde da reditelji košarkaških prenosa bolje razumeju tu igru od velikog broja trenera. Tako je pred početak četvrte četvrtine utakmice Denver Nagetsa i Finiks Sansa reditelj u nekoliko sekundi prikazao najvažnije stvari za razumevanje šta se na terenu događa.

Prikazao je da je za tri utakmice koliko je u seriji odigrano Finiks uvek bio bolji u trećoj četvrtini i da je do sada u trećoj deonici došao do ukupnog skora od +26. Zatim je prikazao da Denver u tom trenutku ima 38 odsto preciznost u šutu iz igre. I treći kadar – Nikola Jokić na klupi, pomiren sa sudbinom.

Meč je završen rezultatom 116:102 za Finiks Sanse, a dva ključna razloga za to mogli ste da pročitate u prethodnom pasusu.

Košarka je igra u kojoj je cilj postići više poena i biti precizniji.

Finiks je za Denver izmislio preciznost na ovoj utakmici.

Košarka je igra u kojoj timovi imaju po pet igrača.

Denveru nije bio dovoljan jedan Nikola Jokić.

Čak ni kada poveže, kao što je protiv Sansa uradio – 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

Jednostavno, Finiks je bio bolji.

Otvorili su utakmicu uz 71 odsto preciznosti u šutu iz igre u prvoj četvrtini i napravili razliku. U svakoj deonici su u prvih par minuta bežali na dvocifrenu prednost, a Denver se vraćao, kada je to uspevao, samo na račun Jokićeve igre.

Čak ni on nije mogao da pogodi u prepoznatljivo visokim procentima i to je bilo to.

Sansi su imali “vruće ruke” Bukera i Pola koji su ubacili 28 i 27 poena.

I ponovo je prve petorka Finiksa bila mnogo bolja od prve petorke Nagetsa. Ovoga puta rezultatom 90:62.

Finiks sada vodi 3:0, a čini se da bi kredit za taj rezultat trebalo da dobiju i Monti Vilijams i Majkl Meloun. Svako u skladu sa brojem pobeda svoje ekipe.